Lombard Pápa

2014.08.06. 11:30

Igazi kalandor a gólkirály

Pápa - Többkötetes kalandregényt lehetne írni Waltner Róbert labdarúgó-pályafutásából: a Lombard Pápa élvonalbeli focicsapatának nyári szerzeménye korábban futballozott többek között Argentínában, az Egyesült Arab Emirátusokban és Cipruson is.

Polgár Tibor

A szeptemberben harminchetedik életévét betöltő csatárt minden bizonnyal nem kell bemutatni a magyar futballt nyomon követők számára, a hatszoros válogatott Waltner Róbert a számtalan gólja mellett egy-egy gólkirályi- és bajnoki címnek is büszke tulajdonosa.

- Több csapatban is megfordultál pályafutásod során. Talán nem tévedek, ha kijelentem, a legnagyobb sikereidet Zalaegerszegen érted el, ahol a ZTE -vel megnyerted a 2002-es bajnokságot.

- Az fantasztikus szezon volt számomra, és persze a csapat számára is - nyilatkozta a Naplónak Waltner Róbert. - Rúgtam 16 gólt és adtam 14 gólpasszt. Abban a csapatban Kenő (Kenesei Krisztián - a szerk.) volt a csatártársam, akivel most újra együtt játszhatok. Sokat nosztalgiázunk arról a szezonról. Valójában nekem soha nem volt kedvenc fociklubom, se itthon, se külföldön. Aztán elkezdtem játszani a ZTE- ben, majd jöttek a nagyobbnál nagyobb sikerek: bajnokságot nyertem, gólkirály lettem, és 92 góllal a mai napig vezetem a zalai kék-fehérek góllövő örökranglistáját - így a Zalaegerszeg lett számomra a legkedvesebb csapat. A feleségem is zalaegerszegi, szóval a város örökre a szívem csücske marad.

Waltner Róbert a legnagyobb sikereit a Zalaegerszeg színeiben élte át, ahol gólkirály lett

- Egy alkalommal öt gólt szereztél egyetlen NB I-es meccsen, ráadásul az nem is akármilyen bajnoki volt, ugyanis a nagy rivális Haladást győztétek le 7:0 ra.

- Voltak a pályafutásomban különleges mérkőzések, és az említett találkozó a legemlékezetesebbek között van. Nem mindennap szerez egy meccsen öt gólt az ember, a sportnapilap pedig 10 -es osztályzattal díjazta a teljesítményemet.

- A világhírű argentin focicsapat, a Boca Juniors is felfigyelt rád.

- A Bocának volt Európában egy játékos-megfigyelője, aki a 2001/2002-es kiemelkedő szezonom után az argentinok figyelmébe ajánlott, és le is igazoltak. Életem legjobb formájában mentem ki, azonban öt hét múlva megoperáltak, ugyanis cisztát találtak a lábamban. Visszagondolva a pályafutásomra, amikor a legnagyobb lehetőségeim lettek volna, mindig közbejött egy szerencsétlen sérülés.

- Az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságában, majd az osztrák első ligás Mattersburg csapatában is termelted a gólokat.

- Közel fél évet futballoztam az Egyesült Arab Emirátusokban, csodálatos környezetben, felejthetetlen élmény volt. A Mattersburgnál is nagyon szerettek, az első idényemben rúgtam 14 gólt és adtam 7 gólpasszt, negyedik lettem az osztrák góllövőlistán. Aztán a klub inkább az utánpótlásnevelésre helyezte a hangsúlyt, az idősebb játékosokat fokozatosan a háttérbe szorították. Mostanra odáig jutottak, hogy a kezdőcsapatuknak szinte a háromnegyede a saját futballakadémiájukról kerül ki.

- Az utóbbi időben komoly sérülések hátráltattak.

- Kaposvárra visszakerülve az achilleszemet kellett megoperálni, majd Siófokon folytattam. Sajnos egy héttel a bajnokság rajtja előtt külső és belső bokaszalag-szakadást szenvedtem. Idén nyárra végre jó lett a lábam, teljesen felépültem és jó erőben érzem magam. Egyre több pozitív visszajelzést kapok, amik plusz erőt adnak. Örülök neki, hogy még lehetőségem van bizonyítani az első osztályban. Köszönöm Mátyus Janinak és Bíró Péter tulajdonos úrnak, hogy bíznak bennem, minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a bizalmukat.

Sportember módjára éli napjait

Waltner Róbert mondhatni örökifjú fiatalember, első ránézésre 7-8 évet könnyen letagadhatna a korából. Igen, sokan mondják, hogy jóval fiatalabbnak nézek ki a koromnál. Használok ilyen-olyan krémeket, meg festetem a hajamat - mondta nevetve kérdésünkre a korábbi gólkirály. - A viccet félretéve ez nyilván genetikai adottság is, emellett persze mindig is odafigyeltem az egészségemre. Figyelek a helyes táplálkozásra, a szükséges alvásra, és sportember módjára élek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!