Lombard Pápa

2014.10.16. 16:50

Meglepetésre készül a Pápa

Pápa - A kéthetes bajnoki szünet után hazai pályán folytatja szereplését a labdarúgó NB I-ben a Lombard Pápa. Kovács László tanítványai a dobogóra törő Diósgyőrt fogadják szombaton kora délután a 11. fordulóban.

Polgár Tibor

A hazaiak 9 pontot gyűjtve a tabella 13. helyéről, míg a miskolci piros-fehérek a dobogó harmadik fokáról várják a szombaton 14 órakor kezdődő találkozót. A Diósgyőr eddig már 20 pontot összegyűjtött, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott a legtöbb riválisánál, ugyanis korábban a paksi bajnokijuk elmaradt a pálya használhatatlansága miatt. Tehát nagyon úgy fest, a mostani szezonra érik be az a munka, amit Miskolcon már évekkel ezelőtt nem kevés anyagi ráfordítással elkezdtek annak érdekében, hogy dobogóra esélyes alakulatot faragjanak a helyi focicsapatból.

Ennek függvényében nem meglepő, hogy a fogadóirodák a Lombard Pápa -Diósgyőr bajnokival kapcsolatban a vendéggyőzelemért fizetik a legkevesebb pénzt. Halkan tegyük hozzá, a bakonyaljaiak a 2014/2015-ös kiírásban már három hazai élcsapatot is megtréfáltak a Perutz Stadionban: Szűcs Lajosék a Ferencvárost legyőzték, míg a Győri ETO-val és az Újpesttel döntetlent játszottak saját közönségük előtt.

Sasa Popin (89) góljaira égető szüksége van a 4. forduló óta gólképtelen Lombard Pápának (Fotó: Penovác Károly)

- Számunkra jókor jött a bajnoki szünet, ugyanis játékosaink nem voltak egyforma állapotban. Többjük sérülés, kisebb-nagyobb kihagyás után tért vissza. Az viszont majd csak szombaton délután dől el, hogy mennyire volt hasznos a pihenő - nyilatkozta a Naplónak Kovács László, a Lombard Pápa mestere. Mint mondta, a Diósgyőr kétségtelenül élcsapattá nőtte ki magát, azonban, ha a pápai labdarúgók nem vétenek durva egyéni hibákat, akkor pontot, pontokat szerezhetnek a miskolciaktól.

- Ha rend lesz a srácok fejében és betartják a megbeszélteket, lesz esélyünk a pontszerzésre, vagy akár a győzelemre is - fogalmazott a tapasztalt tréner.

Kérdésünkre megjegyezte, a Lombard játékoskeretéből adódóan eléggé szűkös a mozgástere a csapat összeállítását illetően, de valószínűleg egy-két helyen változtat majd a korábban látott kezdő tizenegyen.

- Túlzottan nem lehet belenyúlni az összeállításba, mivel vannak hiányposztjaink. Ettől függetlenül minden erőnkkel azon leszünk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot - hangsúlyozta Kovács László.

Meg kell törni a kínos gólcsendet

Utoljára a 4. fordulóban, a Dunaújváros vendégeként szerzett gólt bajnokin a Lombard Pápa, melynek immár hatmeccsesre nyúlik gólképtelensége az NB I-ben. Sasa Popin, a bakonyaljaiak nyáron szerződtetett szerb csatára rögtön győztes góllal nyitotta pápai pályafutását, majd második meccsén is betalált, azonban az utóbbi időben a legnagyobb helyzeteit is elpuskázta.

- Popin a Siófok elleni hazai Ligakupa-meccsen ismét bevette a kaput, bízom benne, hogy ezzel végre megtört nála a jég és a bajnokikon is újra eredményes lesz. Nagy szükségünk van a góljaira - nyilatkozta Kovács László, a pápaiak edzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!