Lombard Pápa

2014.10.04. 20:34

Kiélezett mérkőzés várható

Pápa – Szombathelyi Haladás–Lombard Pápa találkozót rendeznek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap 18.30-tól.

Polgár Tibor

A hazaiak mindössze 5 pontot gyűjtve az utolsó előtti, 15. helyről, míg a vendégek 9 egységgel a nevük mellett a 13. pozícióból várják a késő délutáni bajnokit. A helyezésekből is leszűrhető, mindkét csapatnak nagy szüksége lenne a három pontra, ugyanis amelyik együttes elbukja a presztízscsatát, az roppant kényelmetlen helyzetben találja magát a bajnokság harmadához érve. Tisztában van ezzel Nagy Tamás és Csilus Tamás is, a Lombard Pápa két labdarúgója, akik egyetértenek abban, hogy szombathelyi riválisuk sokat gyengült a nyáron, de ettől még nehéz meccsre számítanak. Véleményük szerint a koncentráció és az akarati tényező dönthet a három pont sorsáról. Ha már szóba került a presztízs, érdemes megemlíteni a két futballklub szembenállásának gyökereit: mint ismert, Bíró Péter, a Lombard tulajdonosa 2004-ben Szombathelyről Pápára költöztette focicsapatát, miután a vasi megyeszékhelyen nézeteltérés alakult ki közte és a városvezetés között. A Haladás-szurkolók azóta sem tudták megemészteni a dolgot, és a Lombard iránti ellenszenvüknek gyakran hangot is adnak a lelátón. A Haladás–Pápa mérkőzéseken rendre ott vibrál a levegőben az a fajta plusz feszültség, ami egy átlagos bajnokit a rangadók sorába emel. Hajtós, eseményekben gazdag, látványos bajnokinak ígérkezik tehát az összecsapás.

A 18.30-kor kezdődő mérkőzésen Kassai Viktor fújja majd a sípot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!