Magyargencs

2017.05.04. 14:40

Kis iskola 7mérföldes sikere

Magyargencs - A mindössze 29 tanulóval rendelkező Vargha Gyula Református Általános Iskola Magyargencsi Tagiskolája nyerte meg a 7mérföldes csizmában heted7határon át elnevezésű országos mesevetélkedő Veszprém megyei döntőjét.

Polgár Tibor

A finálét Veszprémben, a megyei bibliotéka gyermekkönyvtárában rendezték meg. A versenyre 11 település 15 iskolájából 69 négyfős csapat nevezett, melyek alsó tagozatos kisdiákokból álltak. A megyei döntőn Veszprém megye 12 legjobban teljesítő csapata vehetett részt, közülük a nemesgörzsönyi Vargha Gyula Református Általános Iskola Magyargencsi Tagiskolája érdemelte ki az első helyet.

- Azért is nagy szó számunkra ez a siker, mert mi egy pici tagiskola vagyunk, két összevont osztályunkban összesen 29 alsó tagozatos diák tanul. Mi képviselhetjük a megyét a verseny május 8-ai országos döntőjében - mondta a Naplónak Présing Balázs tanító, a Villám névre keresztelt győztes csapat felkészítője. Az első helyen végzett négyes tagja: Horváth Mira, Töreki Barbara, Horváth Vivien, Lombosi Titusz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!