évértékelés

2017.12.28. 12:00

Egy évtizede a bakancsosok világában

Évzáró ebédre hívta tagjait a veszprémi Bakony Természetbarát Egyesület szervezetében működő Zölderdő Speciális Túracsoport a közelmúltban.

Jákói Bernadett

2018-ban 10 éves jubileumát ünnepelő Zölderdő Speciális Túracsoport a márkói csárdában tartotta évzáró ebédjét (Fotó: Jákói Bernadett)

A többségében Veszprém megye honismereti és turisztikailag frekventált túraútvonalait bejáró, megyei természeti és épített környezet értékeit és hazai tájakat felkereső speciális igényű bakancsos túracsoport fennállásuk óta idén tizedik alkalommal, ezúttal a márkói csárdában tartotta évértékeléssel egybekötött összejövetelét.

A 2018-ban tízéves jubileumát ünnepelő Zölderdő Speciális Túracsoport a márkói csárdában tartotta évzáró ebédjét Fotó: Jákói Bernadett

A köszöntőben elhangzott, hogy az idei évben 16 alkalommal szerveztek vezetett túrákat a megye különböző tájegységeire, részt vettek a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség rendezvényein, egy alkalommal, immár hagyományosan a Bakony TE támogatásával megszervezték a városi iskolásokkal karöltve a Védd a Zöldet! Esélyegyenlőségi Túranapot. Kiemelték Beszédes Zoltánné, Piroska szülői szerepét, aki nemrégiben a csoportban kiemelkedő közösségi munkájáért Női Helytállás díjat vehetett át a Városházán, a VENŐKE által szervezett programon. Szülői segítők és külső patronálók nélkül nagyon nehéz lett volna az elmúlt 10 évet fenntartani, köszönet illeti mindazokat, akik egy évtizedes önkéntes munkájukkal hozzájárultak a speciális igényű túrázókat, bakancsosokat a természetjárás fortélyaival megismertetni, a természet világában eligazodni. –hangzott el a köszöntőben. A közös ebéd tombolával zárult, a patronálók, barátok által felajánlott ajándékok felejthetetlenné tették számukra az idei, közös évvégi ünnepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!