MKB (törlés)

2005.09.07. 22:00

Rajt a kézilabda NB I-ben

A 2005-2006. évi élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság hétvégi rajtjára készül a címvédõ MKB.

zaol.hu

Erõs ellenfelekkel szemben készültek a veszprémiek a bajnoki idénynyitóra, melynek során pénteken 18 órakor a tavaly még újonc, ám azóta megerõsödött Debreceni KSE csapatát látják vendégül a Március 15. utcai sportcsarnokban.
Németországban két rangos tornán végzett a második helyen az MKB, majd itthon megnyerte a szegedi Volán-kupát, ezt meg-elõzõen pedig biztosan verte az ugyancsak Bajnokok Ligája-résztvevõ csoporttárs szlovák Tatran Presovot, valamint kétszer a horvát RK Zagrebet.
Jó formában van tehát a társaság, pedig sérülések miatt még nem tudott pályára lépni teljes kerettel. Ivan Lapcevic a zágrábiak elleni veszprémi meccs óta fájlalja a térdét, Gál Gyulának Szegeden estek rá a térdére, ráadásul a kemény kötésû beállónak a Tisza partján "eltörték" a fülét. Jó hír viszont az eddigiek mellett, hogy felépült Pérez Carlos, és a héten már együtt edzett társaival.
Zdravko Zovko nélkül zajlottak az edzések az elmúlt két napon, ugyanis a horvát mester is maródi, és kivizsgálásra hazautazott Zágrábba. Ám a vezetõ- edzõ hiánya egyáltalán nem látszott az edzéseken, sõt, inkább a megszokottnál is nagyobb fegyelmet tartott a két edzõ, Csoknyai István és Csonti Rudolf.
Az alapcsapat a védekezést gyakorolta, a többiek pedig értelemszerûen támadtak. Óriási üdvrivalgás jelezte az egyik oldalon, ha sikerült kivédekezni a táma-dást, és hasonló ünneplés követte a gólt a másikon. Nem kisebb lelkesedéssel vetették magukat a kétkapus játékba az MKB-sok. Bár menet közben azért akadt némi vita az eredmény helyességérõl, végül azért három góllal nyert a Tatai, Farkas, Lazarov, Eklemovic, Schuch, Pérez (Lusnyikov), Szõllõsi összetételû gárda a Sola, Tombor, Pásztor, Buday, Myrhol, Putics, Iváncsik összeállítású másik együttes ellenében.- Carlos, vigyázz magadra! - kiabálta a pályára Péreznek a jó tanácsot Csonti Rudolf, aki az edzés után megjegyezte, hogy folyamatosan óvatosságra intik a kiváló átlövõt, nehogy a nagy akarás miatt rásérüljön.
- Béla! - szólt rá Csoknyai István a Lazarov hetesénél kicsit elbambuló Bjarte Myrholra, hogy helyezkedjen a félpályán a gyors középkezdéshez. A beállónak társai adták a Béla nevet, mert könnyebben kiejtik, mint a Bjartét, és a norvég fiú már úgy hallgat rá, mintha mindig így hívták volna.
- Nem kifejezetten a Debrecen ellen készülünk, hanem a Bajnokok Ligájára - válaszolta lapunk érdeklõdésére az edzést követõen Csoknyai István. - Ez nem azt jelenti, hogy lebecsüljük a hajdúságiakat, szó sincs róla. Nagyon fontos számunkra, hogy eredményes, egyben közönségszórakoztató játékkal kezdjük az idényt pénteken este. Azonban úgy ítéljük meg, hogy ehhez a saját játékunkat kell játszanunk minél magasabb színvonalon, ezért elsõsorban ezt csiszoljuk tovább a meccsig a lehetõ legtökéletesebbre. Úgy tûnik, Gálra már számíthatunk a Debrecen ellen, Lapcevic játéka viszont kérdéses, talán az lenne a leghelyesebb, ha nem kockáztatnánk. Jól játszottunk az elõkészületi mérkõzéseken, ezért egészséges önbizalommal várjuk a rajtot.

Ezek is érdekelhetik