MKB (törlés)

2005.11.18. 11:06

Újra gyenge volt az MKB

<STRONG>Darcsi István, Veszprém – Elsõ rangadóját játszotta a férfi kézilabda NB I õszi idényében a címvédõ MKB VKC tegnap este a Március 15. utcai sportcsarnokban a Dunaferr SE ellen.</STRONG>

Mórocz Zsolt

Szõllõsi Bence került a 14-es veszprémi keretbe Pérez Carlos helyére, aki még a vasárnap Ciudad Realban lejátszott Bajnokok Ligája-mérkõzés elsõ félidejében szenvedett sérülést. Dr. Csordás József csapatorvos elmondta, hogy elég nagy a baj: „Csárli” úgymond fáradásos talpizomszakadást szenvedett, várhatóan négy hetet vesz igénybe a felépülése.
 - Egyelõre pihentetem a lábam és fizikoterápiára járok, majd „felfelé” elkezdhetek dolgozni, azaz kondizni – jegyezte meg Pérez. Vlado Solát születés-, Iváncsik Gergôt pedig névnapja miatt köszöntötték a kezdés elôtt a veszprémi és a tapolcai szurkolók.
– Remélem, vérbeli rangadó lesz a két magyar élcsapat összecsapása. Fiatalos játékot várok a Dunaferrtôl, az MKB-tól pedig azt, hogy okul a Spanyolországban elkövetett hibákból. Bízom abban, hogy jól teljesítenek majd a válogatott fiatal játékosai – nyilatkozta lapunknak Skaliczki László szövetségi kapitány, aki szomorúan vette tudomásul, hogy minden bizonnyal le kell mondania Pérez játékáról a január végén Svájcban kezdõdõ Európa-bajnokságon.
A jobbszélsôk – Gúnya és Tombor – találataival indult a mérkôzés, majd négy góllal is elhúztak a bátran kézilabdázó dunaújvárosiak. Nem találta a ritmust az MKB, és ekkor szurkolói sem segítettek kedvenceiknek átlendülni a holtponton. Közel húsz perc elteltével egyenlítettek a veszprémiek, aztán jól hajrázva kétgólos elônnnyel zárták az elsô félidôt. Szünet után lassan, de biztosan növelték elõnyüket a hazaiak. Tíz perccel a vége elôtt hét góllal vezettek Pásztorék, ám ekkor ismét érthetetlen törés állt be a játékukban, és ezt kihasználva tisztes vereségre „kozmetikázták” az eredményt a végig rendkívül lelkes dunaferresek. A látottak azt sejtetik, hogy nem csupán kisiklás volt az MKB spanyolországi gyengélkedése...

Csonti Rudolf, az MKB szakmai tanácsadója: – Csak a gyõzelemnek örülhetünk. A sok egyénieskedés miatt nem volt jó a csapatjátékunk.
Törõ Szabolcs: – Harcoltunk, küzdöttünk, ennek köszönhetôen szép eredményt értünk el Veszprémben.
Tatai Péter: – A túlzott akarás kicsit görcsössé tette a játékunkat, de a Ciudad Realban elszenvedett fájó vereség után a két pont megszerzése volt a legfontosabb.
Imre Vilmos: – Két csalódott csapat mérkôzése volt a múlt heti gyenge nemzetközi szereplés miatt. Fiatalságunk okán sokat hibáztunk, de öszszességében elégedett vagyok a mutatott játékkal.
Zdravko Zovko: – Roszszul kezdtük és rosszul is zártuk a meccset. Az egyénieskedés nem vezet sehová, sokkal jobb csapatjátékot kell nyújtanunk, mert pár hét múlva jönnek az újabb BL-meccsek és a Szeged elleni rangadó.

JEGYZÕKÖNYV
MKB VESZPRÉM KC–DUNAFERRSE 31:29 (16:14). Veszprém, 2200 nézô. V.: Dobrovits, Tájok.
MKB VKC: TATAI – Tombor 4, LAZAROV 9 (5), Eklemovic 2, GÁL 4, Putics 2, Pásztor 1. Csere: Sola (kapus), Lapcevic, Lusnyikov, BUDAY 5, Iváncsik 3, Myrhol 1. Edzô: Zdravko Zovko.
Dunaferr SE: Stochl – Gúnya 4, Nagy, Zubai 1, Grebenár 2, CSÁSZÁR 7 (1), TÖRÔ 9 (1). Csere: MIKLER (kapus), Vujin 4 (2), Kukucka 2, Rosta, Kemény, Sándor, Dénes. Edzô: Imre Vilmos.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 1:3, 8.: 3:6, 13.: 5:9, 19.: 11:11, 25.: 12:13, 27.: 15:13, 33.: 18:15, 37.: 21:17, 42.: 24:21, 45.: 27:21, 49.: 29:22, 57.: 30:27. Az ifimérkôzésen: MKB–Dunaferr 23:23 (13:13).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!