Telekom Veszprém

2010.12.08. 20:06

Csak egy jutott tovább a Magyar Kupában

Körkép - Kiütéses sikert aratott az MKB Veszprém KC az NB I/B-s Várpalota otthonában a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A balatonfürediek kikaptak idegenben.

Munkatársainktól

VBSK-MKB
16:45 (12:20)
Várpalota, 600 néző. V.: Natkai, Szalay. Várpalotai Bányász SK: NYÁRI  Gebhardt 2, Nagy 1, Szöllősi 1, Soha 4, Bárdos 1, Molnár 3. Csere: Kosánczki (kapus), Varga, Simon 1, Lassu, Mazák 3, Méreg, ifj. Haszonics. Edző: Szoboszlay István. MKB Veszprém KC: FAZEKAS 1  IVÁNCSIK T. 5, SULIC 7, Laluska 1, Lusnyikov, Perez 2, KORAZIJA 6. Csere: Liszkai (kapus), VILOVSKI 11, CSÁSZÁR 6, Vujin 5 (1), Eklemovic 1, Nagy, Terzic. Edző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 10, ill. 21.

Végig magabiztosan, nagy fölényben játszott a veszprémi csapat, könnyedén megszerezve a továbbjutáshoz szükséges győzelmet. Főleg a második félidőben hengerelt és kézilabdázott látványosan a címvédő, amely ekkor elsősorban Fazekas Nándor kitűnő védéseit követően, indításokból lőtt sok gólt. A magyar válogatott hálóőr nemcsak, hogy jól őrizte kapuját, egy alkalommal messziről célozva eredményes is tudott lenni. A Várpalota együttesében Nyári teléjesítménye volt dícsérhető.

A vendégeknél hosszú idő után lépett ismét pályára Nikola Eklemovic, aki nemrég épült fel vállsérüléséből. Az irányító mellett több, az utóbbi időben kevesebb szerepet kapó játékos is lehetőséget kapott Mocsai Lajostól a bizonyításra.


Tatabánya-BKSE
28:16 (13:8)
Tatabánya, 500 néző. V.: Szegedi, Unyatinszki. Tatabánya-Carbonex KC: SZENTE  HARSÁNYI 4, DIAZ 5, Dénes, Szabó Gy., Pordán 2, KEKEZOVIC 6 (3). Csere: Melhardt (kapus), Halász 4, Lele 1, Kiss, Sutka 3 (1), Kocsis 1, Kanyó 2. Edző: Debre Viktor. Balatonfüredi KSE: SZATHMÁRI  Tombor 2, Bakos 1, SALAMON 6 (1), Ivanov, Sandrk 1, Pásztor 2. Csere: Szabó (kapus), Kis, Lelkes 1, Németh, Szöllősi II, Kemény, Zdolik 3 (3). Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 8, ill. 22 perc.
Hétméteresek: 74, ill. 84.

Hiába szerzett vezetést Salamon a Balatonfürednek, mert azután a Tatabánya vette át az irányítást és sorozatban négyet lőtt, 11. perc: 4:1. A BKSE meglehetősen tanácstalannak tűnt támadásban, míg a hazaiak gyorsan és precízen kézilabdáztak a vendégkapu előtt és így fokozatosan növelték a különbséget. A 26. percben már 12:6-ot mutatott az eredményjelzőtábla.
Ezután felcsillant a remény a felzárkózásra, azonban sorozatban kapta a kétperces kiállításokat a Füred, amely ráadásul egy hetest is elhibázott, és három helyett hirtelen öt gól lett a differencia.

Térfélcserét követően belealudtak a meccsbe a vendégek, 36. perc: 17:8. Sótonyi László időkéréssel próbált segíteni rendre emberhátrányba játszó csapatán és sorozatban lőtt három góllal Pásztorék ismét belátható távolságra zárkóztak (18:12). Harsányi szerencsés találata után azonban mintha megtörtek volna a balatoniak, s ezután már csak egyetlen együttes volt a pályán.

A füredieknél szembetűnő volt, hogy többen is mérsékelt kedvvel kézilabdáztak, persze akadt néhány kivétel is. Az utolsó negyedórában Sótonyi mester a fiataloknak is bizalmat szavazott, s Zdolik, Szöllősi II, illetve Kemény is igyedkezett meghálálni a lehetőséget.
Összességében a Tatabánya megérdemelten nyert ilyen arányban is a kedvetlen vendégek ellen.

Le Belier-Dunaferr
14:39 (7:16)
Ajka, 150 néző. V.: Bacs, Bán. Le Belier KK Ajka: Cziráki  Ignácz, PAVELKA 8, Erőss 1, Hidi 2, Nékli, Meiczinger 2 (2). Csere: Heizer (kapus), Kovács 1, Ferencsik. Edző: Kaló Sándor. Dunaferr SE: Repóth  Kuzmicsov 1, Szepesi, SZÉLES 9 (1), Bali 1, BENMILOUD 5, PÁSZTOR 15 (5). Csere: Edző: Kovács (kapus), Hajdu 2, Morva 4, Kurbely 1, Takács 1. Edző: Rapatyi Tamás.
Kiállítások: 4, illetve 2 perc.
Hétméteres: 42, ill. 76.
Az erősen tartalékosan felálló ajkaiak (John és Andorka kettős igazolásuk miatt nem játszhattak, Farkas eltiltását töltötte, rajtuk kívül jópáran sérültek voltak) jól kezdték a mérkőzést. A hazai csapat 3:1-re vezetet és a félidő közepéig kiegyenlített volt a játék, de ezután az NB I-es dunaújvárosiak egy 6:0-ás szériát produkálva már a szünetre tetemes előnyt szereztek.

A második félidő edzőmeccsé fajult, végig a Dunaferr akarata érvényesült. A vendégek nagyobb tudása kidomborodott, ahogyan a két együttes közötti rutin és gyorsaságbeli különbség is. A vendégek fiataljai a hajráig nagy kedvvel kézilabdáztak, de az Ajkának sem volt oka a szégyenkezésre.
A súlyos vereség ellenére a közönség végig remekül szórakozott, minden hazai gólra vastaps volt a reakció.
Jól látszott, a csapat és közönsége is egyaránt büszke arra, hogy az Ajkának másodosztályú együttesként sikerült idáig eljutnia a rangos sorozatban.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!