Telekom Veszprém

2011.02.18. 11:09

Peric: Hívott a Celje edzőnek, de itt még feladatom van

Veszprém - Aki már beszélgetett vele egyszer is, annak nyilvánvaló, hogy miért ő a veszprémi férfi kézilabdacsapat kapitánya. Hihetetlenül szuggesztív, őszintén nyílt és nyitott személyiség, kiváló játékos, emellett egy fantasztikus sportember.

Horváth Gábor

Dejan Peric tavaly október óta nem húzhatott magára mezt. Az MKB Veszprém KC szerb kapusának két műtéte volt nyolc hónapon belül, időközben elmúlt negyven esztendős, mégis, szó szerint ég a vágytól, hogy újra pályára lépjen.
 
- A rehabilitációja a végéhez közeledik, hogy van a térde, mikor láthatjuk újra a pályán?

- Köszönöm, jól vagyok. Komoly beavatkozásokon estem át, de az orvosok, a fizikoterapeuták és gyúrók remek munkát végeztek, és emiatt nagy reményekkel tekintek a jövő felé. Egy hete élesben edzek és ugyan a társak még óvatosabban bánnak velem, az alapvető kapusmozdulatokat már gond nélkül el tudom végezni. Február 22-én megyek orvosi kontrollra, s remélem, azután bejelenthetem a visszatérésemet.

- Önt ismerve nem lehetett könnyű "túlélni" a tétlenség időszakát.

- Valóban nem könnyű. Egyszerűen esedezem a labda után. Nagyon hiányzik a játék és a csapat is. De nemcsak emiatt vagyok mindig ott a társak mellett, úgy gondolom, hogy kapitányként és játékosként is ez a kötelességem. Teljes erővel küzdöttem és küzdök azért, hogy mielőbb újra a pályán lehessek.

- A szurkolók nagyon várják már a visszatérését, hiszen, elsősorban a Bajnokok Ligájában, óriási szükség van a Peric-bravúrokra. Mit gondol, mire lehet képes a Veszprém a szezon második felében?

- Az őszi idényben jó eredményeket értünk el a BL-ben, így a saját kezünkben van a sorsunk. Az együttes összetétele, ereje és teljesítménye reménykeltő, nincs okom pesszimistának lenni. Hazai környezetben mindenki ellen csak és egyedül a győzelem jöhet szóba, de az igazán nagy csapatok idegenben is tudnak nyerni. Mi is szeretnénk abba a kategóriába tartozni.

- Az idény viszont rendkívül hosszú, ráadásul a keret jelentős része végigmeccselte a januárt.

- Igen, ha bármiből is gond adódhat, az az, hogy sokan fáradtan tértek haza a világbajnokságról. Ez nem kifogás, csupán egy veszélyforrás. A veszprémi keret jelenleg lelki és fizikai szempontból is több csoportra oszlik, a következő időszak arról szól majd, hogy ezeket az eltéréseket közösen kiegyenlítsük.

- Hogyan értékeli csapattársai világbajnoki teljesítményét?

- A magyar nemzeti csapatban szereplők elégedetten tértek haza, hiszen erős ellenfelekkel küzdöttek meg, de hatalmas akaraterejüknek is köszönhetően elérték céljukat. Szívből gratuláltam nekik. Ami a szerbeket illeti, náluk a sok jó egyéni képességet nem sikerül csapatszinten összehangolni.

- Visszatérve a klubkézilabdára, mely alakulatokat tartja a legesélyesebbnek az idei BL-sikerre?

- Szerintem a Kiel a legerősebb, utána jön a Barcelona, majd a Ciudad Real, aztán a Hamburg következik, az ötödik helyre pedig a Veszprémet tenném.

- Tudom, hogy kissé még korai kérdések, de szerintem sokan kíváncsiak válaszokra. Hány évig szeretne még kézilabdázni? Ha abbahagyja a játékot, marad a királynék városában?

- Annak idején úgy állítottam be az életemet, hogy hosszú ideig szolgálom majd a Veszprémet, azonban a klub és az én kézilabdáról, profizmusról alkotott elképzeléseink különbözőségéből adódóan az is előfordulhat, hogy holnap elválnak az útjaink. Éppen emiatt minden egyes napot úgy kell végigdolgoznod, hogy az az utolsó nap, mert csak eképp nyerheted el az emberek bizalmát. Amikor el kell köszönni, tiszta lelkiismerettel és szívvel tudok majd a szemükbe nézni. Nemrég volt egy pozitív hangvételű megbeszélésem a vezetőkkel, akik tudtomra adták, hogy számítanak rám és most nekik és nekem is az a legfontosabb, hogy minél előbb játszak. Nemrég Celjéből kaptam edzői felkérést, de én még a pályán akarok bizonyítani. Persze nemcsak emiatt maradok, itt belekezdtem valamibe közösen a társakkal és a vezetőséggel, és eszemben sincs félbehagyni a folyamatot.

- Mi lenne e folyamat végállomása?

- A BL négyes döntője...

 

Miután kiderült, hogy a tavaszi szlovéniai beavatkozás nem elég, Dejan Peric térdét tavaly október 28-án dr. Hangody László specialista is megműtötte. Az operáció korábban lett volna, de a kapus úgy állapodott meg az egyesülettel, hogy három fontos BL-meccset még elvállal. Peric hangsúlyozta: rendkívül hálás az őt kezelő orvosoknak, Hangody mellett dr. Sydó Tobornak és dr. Mahunka Zsoltnak, valamint G. Noé Judit fizikoterapeutának és Végh József gyúrónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!