Telekom Veszprém

2011.05.21. 04:45

Elsöpörnék őket - Tizenkilencedik bajnoki címüket gyűjthetik be

Veszprém - Újabb söprést hajthat végre az MKB Veszprém KC vasárnap a Pick Szeged elleni kézilabda bajnoki döntő harmadik mérkőzésén. Ha sikerül nyernie, a bakonyi csapat tizenkilencedik alkalommal lesz a magyar pontvadászat legjobbja.

Horváth Gábor

A legutóbbi két szezonban egyaránt 3:0 arányban, az Egyesült Államokból származó, divatos kifejezéssel élve, söpréssel nyerte meg a döntő párharcot a Veszprém, amely idén még a korábbiaknál is könnyebben gyűjtötte be az első két sikert. Az MKB az első találkozón hazai pályán 33:26-ra, a másodikon Szegeden 33:20-ra győzedelmeskedett. Vasárnap ismét a Veszprém Aréna lesz a helyszín, és a csarnokban ötezer ember zsúfolódik majd össze azért, hogy megünnepelhesse kedvencei 19., sorozatban harmadik bajnoki címét.

A vasárnapi találkozónak két fő kérdése van: 1. Vajon mekkora (eddig rejtett) erő lakozik még a szegediekben?, 2. Mennyire befolyásolja a bakonyiak játékát az, hogy a csapat fele nemrég hat napot Katarban, a klubvilágbajnokságon töltött? (Az Al-Saddnak "kikölcsönzött" játékosok élménybeszámolóját itt olvashatják - a szerk.)

Mocsai Lajos edzővel értelemszerűen főként e témákat érintve beszélgettünk.

- Az együttes nyolc meghatározó embere, Peric, Sulic, Vujin, Iváncsik Gergő, Terzic, Perez, Eklemovic és Gulyás csütörtök délután érkezett haza Dohából. Ők milyen állapotban vannak?

- Csapatuk öt nap alatt négy meccset játszott, amelyeken játékosaink eltérő terhelést kaptak. Volt, aki kevesebbet szerepelt, egy, másfél meccset, míg például Sulic és Terzic kifejezetten sok időt töltött pályán. Sérülések vannak, Gulyás szúró fájdalmat érez a vádlijában, Sulic rúgást kapott, Iváncsik Gergőnek pedig a hátával van gondja, de a pontos állapotuk csak később derül ki. Emellett kimerítő visszaúton estek át, így nekik pénteken elsősorban a regeneráció volt a feladatuk.

- Figyelemmel követte a katari eseményeket?

- Igen, minden mérkőzés statisztikáját ismerem és néhányat meg is tekintettem. Nem tudom, milyen edzéseik voltak, de a játékot látva meg kell jegyezzem, hogy a szakmai munka hagyott kívánnivalót maga után. A védekezési és a támadásbeli struktúra is igen érdekes, az itthonitól jelentősen eltérő volt. Fontos feladatunk, hogy a kiutazók most gyorsan visszatérjenek a hazai kerékvágásba.

- Mire számít vasárnap a Szegedtől?

- Arra, hogy ellenfelünk minden erőt összpontosít. Csapatukat kiváló sportemberek alkotják, akiket felkészült edzőkolléga irányít. Tudják, hogy ez az utolsó esélyük, s ennek fényében lépnek majd pályára. Nagy feszültségre számítok. A női és a férfi kosárlabda fináléban egyaránt láthattuk, hogy vesztes helyzetből is fel lehet állni, ezek olyan példák, amelyre nekünk is érdemes odafigyelnünk.

- A komplett keret igazából csak szombaton tud teljes energiával együtt gyakorolni.

- Így van. Éppen ezért fontos, hogy pontosan kidolgozzuk a megfelelő stratégiát, meghatározzuk a személyre szabott feladatokat és az itthon szorgalmasan edzőket, valamint a meccsterhelést kapó többieket ismét egységes, motivált együttessé gyúrjuk össze.

- Úgy tűnik a telt ház garantált, a szurkolók nagy ünneplésre készülnek.

- Mindig nagyon örülünk, ha sokan kilátogatnak az arénába. Bízunk benne, hogy drukkereink ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtenek. Mi igyekszünk gyors és szervezett játékot produkálni, győzni, illetve méltó szezonbúcsút tartani.

 

Az MKB Veszprém KC-Pick Szeged találkozó vasárnap 11.30-kor kezdődik. A vendégek szombaton délután kelnek útra. A Tisza-parti csapat a hivatalos megfogalmazás szerint tisztes eredmény elérése törekszik a címvédő otthonában. Úgy tűnik, hogy Skaliczki László vasárnap valószínűleg számíthat a korábban lábsérüléssel bajlódó Vadkerti Attila játékára és elképzelhető, hogy az első meccsen ujját törő Frantisek Sulc is visszatérhet a szegedi kézilabda csapatba.

Ezek is érdekelhetik