Telekom Veszprém

2011.05.11. 15:40

Nagy Kornél távozik Veszprémből - Kevés volt a lehetőség

Veszprém - Biztossá vált az, ami már hetek óta beszédtéma a veszprémi férfi kézilabdacsapat háza táján: Nagy Kornél egy év után elhagyja az egyesületet.

Horváth Gábor

A 24 esztendős válogatott kézilabdázó nem titkolja: a kevés játéklehetőség miatt távozik Veszprémből. A múlt nyáron Dunaújvárosból érkezett jobbkezes átlövőt a hazai ajánlatok (Tatabánya, Csurgó, Szeged) mellett Spanyolországból és Franciaországból, pontosabban a Dunkerque csapatától is megkeresték.

- Egyelőre nem dőlt el, hogy hol folytatom a pályafutásom, de valószínűleg az észak-francia klub lesz a célállomás - válaszolta érdeklődésünkre Nagy Kornél.

- Az okot mindenki ismeri.

- Igen, azt hiszem, ez nyilvánvaló. Szeretnék játszani. Nem tíz vagy húsz, hanem legalább 40-50 percet. Emellett elsősorban balátlövő poszton képzelem el a jövőmet.

- Csalódott az elmúlt idény miatt?

- Nehéz időszak volt, de kijelenthetem, hogy sokat tapasztaltam, és szerintem erősödtem is, s bízom benne, hogy ezeket tudom majd a jövőben hasznosítani. Egyébként nincs bennem tüske. Elfogadom, hogy jelenleg nincs helyem ebben a csapatban. A Dunaferr-MKB Veszprém ugrás kicsit túl nagy volt és kockázatos, benne volt a pakliban, hogy így alakulnak a dolgok.

- Többen felvetették, hogy azért nem játszik, mert nem túl pozitív a kapcsolata Mocsai Lajos edzővel.

- Ez nem igaz, rendben volt és van a kapcsolatunk. Mocsai Lajos próbált maradásra bírni, de elfogadta a döntésemet, és tulajdonképpen megerősített. Elmondta, hogy figyeli majd a teljesítményemet, és a válogatottban továbbra is számít rám.

- Nem tart a kihívástól?

- Egyáltalán nem, annak ellenére, hogy sokan azzal ijesztegetnek, hogy eltűnök a süllyesztőben. Bízom benne, hogy megkapom a lehetőséget, és akkor csak rajtam áll az, hogy bizonyítsak, hogy később mit hoz a jövő. Ha sikerül jól játszanom, feljebb léphetek. Ez a célom. A francia egy erős, kiegyenlített bajnokság, és a dunkerque-iek húzóemberként számolnának velem.

- Látjuk még Veszprém-mezben valamikor?

- Ha minden a terveimnek megfelelően alakul, úgy gondolom, hogy igen: van visszaút.

Amennyiben Dunqerque-re esik a választás, Nagy Kornél és a gall klub kétéves szerződést ír alá. A kontraktus szerint a két fél egy esztendő után hosszabbíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!