Telekom Veszprém

2011.09.13. 18:08

Megyei rangadó - Veszprém a Füred ellen

Veszprém - Két meghatározó játékosa nélkül kénytelen felvenni a harcot a bajnoki címvédő MKB Veszprém KC-val a Balatonfüredi KSE az NB I-es férfi kézilabda bajnokság mai összecsapásán. A csata alapesetben is a házigazda sikerét prognosztizálná, de Sandrk és Pásztor nélkül még egyértelműbb a helyzet.

B. Virág Rita

Az MKB Veszprém KC vasárnap Orosházán vendégszerepelt (26:37), ahonnan késő éjjel ért csak haza a társaság. Emiatt Mocsai Lajos szakvezető hétfőn délelőtt pihenőt adott a csapatnak, de délután már gőzerővel folyt tovább a munka.
 
- Az elmúlt két hétet teljes értékében kihasználtuk a tréningezésre. Intenzív edzésmunkát végeztünk és a felkészülés második fázisát is sikerrel zártuk le. Most már megszereztük az alapokat, a gárda megfelelően terhelhető és ettől kezdve több stratégiai, taktikai feladatot tudunk végezni, finomítani tudjuk a támadó- és védőjátékunkat - összegzett Mocsai Lajos mesteredző.

A veszprémiek a héten két bajnokit játszanak, szerdán a megyei rivális, Balatonfüred ellen, vasárnap pedig Mezőkövesden.
 
- Szoros, nagy iramú mérkőzésre számítok ma a balatoniakkal szemben. A Füredet jó játékosok alkotják, immár harmadik éve közel azonos felállásban szerepel, vagyis összeszokott, egységes alakulatról beszélünk - hangsúlyozta a tréner.

Mocsai Lajos kitért arra, hogy a BKSE védelme az NB I  egyik legstabilabb hátsó szekciója, ami mindenképpen figyelemre méltó, épp ezért színvonalas, közönség csalogató találkozóra van kilátás.

Sótonyi László, a BKSE mestere még a hétvégi Tatabánya elleni remek sikerre (23:22) is visszatekintett.


 
- A Tatabánya elleni derbi arra ösztönzött minket, hogy levonjuk a megfelelő tanulságokat. Akadtak szenzációs periódusaink, amelyekben egyértelmű volt a fölényünk, azonban a meccs végén, legnagyobb sajnálatomra, esélyt adtunk az ellenfelünknek, amit nem lett volna szabad megengedni magunknak. A bajnok elleni összecsapást is szeretnénk arra felhasználni, hogy a játékunkat csiszoljuk és megpróbáljuk kiküszübölni az említett hullámvölgyeket - húzta alá a füredi szakvezető.

Kiderült, azonban a BKSE nélkülözni kénytelen két meghatározó emberét, ami egyáltalán nem könnyíti meg Sótonyi mester helyzetét. A horvát gólgyáros, Josip Sandrk a tatabányai mérkőzés utolsó percében kapott piroslapot, amiért a keddi tárgyaláson a fegyelmi bizottság egy meccses eltiltással sújtotta. Ráadásként a csapatkapitány, Pásztor István sem tudja vállalni a játékot, miután szintén a szombati mérkőzésen bokasérülést szenvedett.
 
- Előtérbe kerülnek azok a fiatalok, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Bármelyikőjük is kerüljön a csapatba, Keménynek, Zdoliknak, Hornyáknak, Bókának, vagy a legifjabb Szöllősinek ez remek bizonyítási lehetőség. Bízom a tisztes helytállásban  - fejezte be Sótonyi.

A Balatonfüredi KSE húzós napok előtt áll. Szerdán a bajnoki címvédő otthonában kell becsülettel helyt állnia, vasárnap pedig a második helyezett, Pick Szeged lesz az ellenfele. A hét utolsó napján igazán pikáns összecsapásra számíthatnak a sportág kedvelői: egyrészt tavaly a Füred megrángatta az oroszlán bajszát és története során először hazai pályán legyőzte a Tisza-parti együttest, másrészt épp ezért a szegediek is nagyon fogadkoznak, hogy visszavágnak Pásztoréknak. A derbit a televízió is közvetíti 16.15 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!