Telekom Veszprém

2011.10.24. 05:57

És akkor jött Csárli...

Veszprém – "És akkor jött a kubai kézilabda negyvenéves neveltje, én pedig azt gondoltam, jobb, ha inkább elmegyünk tekézni." Az orosz mester, Vladimir Maximov szavai magukért beszéltek az őrületes izgalmakat hozó MKB Veszprém KC-Csehovszki Medvegyi BL-mérkőzést követően.

Horváth Gábor

Sokan féltek szombat este a Veszprém Arénában. Az orosz bajnok alaposan ráhozta a frászt legalább ötezer emberre, de szerencsére ismét akadtak olyanok, akiknek helyén volt a szívük és az eszük. Csapatsportág ide, vagy oda ezúttal kivételesen megengedhető lenne az egyes szám is, ugyanis a padról felálló Carlos Perez fantasztikus játéka nélkül valószínűleg valóra váltak volna a legrosszabb félelmek.

Az MKB és a Csehovszki hatalmas, szikrázóan kemény küzdelmet vívott egymással. A vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, de emellett végig taktikus, okos kézilabdát mutattak be. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy kiismerhetetlen játékuk eredményes is lesz, a Shelmenko-Harbok átlövő páros vezérelte, kíméletlenül védekező "medvék" a hajráig előnyben voltak, azonban a végén megfordította a meccset a bakonyi együttes. A találkozó kulcspillanata - a negyvenesztendős, Csárli becenévre hallgató klasszis becserélése mellett - az 56. percben jött el, ekkor, egygólos Medvegyi-előnynél Alilovic hárította a labdát lopó Dibirov ziccerét, az ellentámadásból pedig Iváncsik Gergő betalált. Ezt követően a közönség (is) új erőre kapott, pedig a szurkolótábor jelentős része valamivel korábban már kezdett lemondani a győzelemről. A csalódott rigmusokat (például: Hol a csapatunk?) felváltotta a bíztatás, majd az ünneplés. A veszprémi játékosokból óriási erővel tört fel a hatvanperces feszültség, boldogan ölelkeztek és ugrándoztak a pályán, míg a másik oldalon érthetően hatalmas volt a csalódottság.

- Jönnek az oroszok, pedig még csak október 22-e van - jegyezte meg valaki epésen, miután megtudtuk, Vladimir Maximov mégiscsak tiszteletét teszi a sajtótájékoztatón. Azt gondoltunk, a késést a hihetetlen harag motiválja, de nem, az orosz kézilabdapápa nyugodt volt és a maga módján szellemes is. - Mindenki látta a meccset, sok újat nem tudok mondani. Jó esélyünk volt nyerni, de a támadásban elkövetett hibák miatt ezt nem tudtuk pontokra váltani. Sok labdát adtunk el és ziccereket hibáztunk. És akkor jött a kubai kézilabda negyvenéves neveltje, én pedig azt gondoltam, jobb, ha inkább elmegyünk tekézni - fogalmazott a szakember, aki játékosa, Sergei Shelmenko nyilatkozata közben is viccelődött.

Szegény ukrán éppen szintén Perezt dicsérte, mire az ősz mester közbevágott: "Meséld el azt is, miért tudott a kubai annyiszor áttörni a védelmen!" A teremben mindenki nevetett, kivéve Shelmenkot, aki valószínűleg jól tudta, hogy a jópofa poén mögött kemény jövőbeli büntetés áll.

Mocsai Lajos együttese hajrábeli erejét emelte ki. - Két jól felkészített csapat lépett pályára. Az első félidőben alkalmazkodnunk kellett a Csehovszki játékához, a folyamatosan változó védekezéshez. Örülök, hogy a hajrában utolértük a vendégeket, és fizikailag jól bírtuk a csatát. A végjátékot Carlos Perez vezetésével a szerencsésebb csapat nyerte meg. Köszönet a közönségnek, hogy bízott bennünk. Gratulálok mindkét együttesnek. Ez a győzelem nagy erőt ad a csapatunknak a folytatásra - mondta el a veszprémi edző.

- Nem játszottunk jól, de a közönség, illetve a csapat akaratereje és egysége meghozta nekünk a győzelmet. Carlos Perezt én sem hagyhatom ki, ő eddig is rengeteg embernek példaképe volt, de most még egy szinttel feljebb lépett, számomra mindenképpen. Sok sikert a Csehovszkinak, mi is igyekszünk tovább - nyilatkozta Császár Gábor.

 

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában:
MKB Veszprém KC-Csehovszki Medvegyi 24:22 (10:10)
Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Horacek, Novotny (csehek).
MKB Veszprém KC: ALILOVIC - Iváncsik T., Vujin 1, Ilyés, Sulic 1, TERZIC 3, Iváncsik G. 3. Csere: Laluska 1, CSÁSZÁR 4 (2), PEREZ 7, Vilovski 3, Gulyás 1, Korazija, Schuch. Edző: Mocsai Lajos.
Csehovszki Medvegyi: Grams - Kovalev, SHELMENKO 6, CHERNOIVANOV, Dibirov 2 (1), Rastvortsev, Ivanov. Csere: CHIPURIN 4, HARBOK 5, Aslanyan 1, Starykh, Filippov, Koksharov 1, Shishkarev 3. Edző: Vladimir Maximov.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 1/1.
Piros lap: Starykh a 27. percben, illetve Laluska az 54. percben.

További eredmények: Kielce-Silkeborg 37:29, Füchse Berlin-Atletico Madrid 33:37.
Az állás: 1. Athletico 7, 2. MKB 6, 3. Berlin 5, 4. Kielce 4, 5. Csehovszki 2, 6. Silkeborg 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!