Telekom Veszprém

2012.03.28. 14:58

Jelentős változás előtt az MKB Veszprém

Veszprém - Noha a bajnoki rájátszás és a kupafinálé még hátravan a szezonból, a közvélemény jelentős része máris a következő idénnyel foglalkozik az MKB Veszprém KC-val kapcsolatban. Lesz-e új edző? Marad-e Marko Vujin vagy Carlos Perez? Kik az új erősítések? Megkérdeztük.

Horváth Gábor

A Bajnokok Ligája-búcsúval lezárult egy időszak a megyeszékhely férfi kézilabda-klubjának idei szezonjában. A csapat nem jutott be a legjobb nyolc közé, s ahogyan ilyenkor lenni szokott, meg is indultak a találgatások, a fennálló kérdőjeleket sokan a legkülönfélébb elméletekkel próbálják behelyettesíteni. Mi megkérdeztük az egyesület vezetőségét.

Az első nyitott dolog Mocsai Lajos sorsa. A szakvezetőnek jövő nyárig van szerződése az MKB-val, ám a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főállású szövetségi kapitányt szeretne, nem vitás, erre a posztot most is betöltő mesteredző a jelölt.

"Mocsai Lajosnak 2013. június 30-ig van szerződése egyesületünkkel. Tudjuk, hogy a szövetség minden körülmények között főfoglalkozású kapitányt szeretne alkalmazni, Mocsai Lajos viszont még nem kérte, hogy engedjük el, e pillanatban nincs végleges döntés az üggyel kapcsolatban" - nyilatkozta a Naplónak a Veszprém vezetősége.

Természetesen a szakvezetőt is megkerestük, aki nem titkolta, bosszantják a sajtóban megjelent találgatások, amelyek közül nem egy elferdített tényeken alapul és rosszindulatú. Mocsai elmondta: jelenleg a válogatott olimpiai selejtezőtornája a legfontosabb, minden mással csak az április 6-8-a között rendezendő, svédországi esemény után kíván foglalkozni.

- A szövetség elnöksége és a klubvezetés is azt kérte, hogy most a magyar kézilabdázás szempontjából kiemelkedő jelentőségű ötkarikás kvalifikáció legyen középpontban. A spekulációkban amúgy sem kívánok részt venni, 58 esztendős múltam, a szakmai jövőmmel kapcsolatban képes vagyok meghozni a döntést - tette hozzá.

Visszatérve a veszprémi egyesület jövőjére, a következő idény játékoskerete még korántsem végleges. Kérdésünkre az MKB vezetősége a 2010-ben a német THW Kiel csapatával előszerződést aláíró Marko Vujinnal kapcsolatban megjegyezte: "Nyártól érvényes szerződése van a Kiel együttesével, amelyben jelen állás szerint ő lesz a harmadik számú balkezes átlövő." Megtudtuk továbbá, hogy a 41. életévét augusztusban betöltő Carlos Perez minden valószínűség szerint még egy idényt marad, valamint azt, hogy jelenleg egy tehetséges iráni átlövőt tesztel az egyesület.

A vezetőség elárulta: nagy nevek vannak még a tarsolyban. Olyan kézilabdázók, akik komoly erősítést jelenthetnek a magyar bajnoknak, de megállapodás előtt konkrétumokról nem nyilatkoznak.

Lapunk információi szerint, amennyiben Mocsai Lajos már idén távozik a kispadról, több lehetséges - hazai és külföldi - utód neve is felmerülhet a szakember helyére. Így vagy úgy, a közeljövőben valószínűleg jelentős átalakuláson megy keresztül a veszprémi férfikézilabda. A szurkolók őszintén bíznak benne, ezek pozitív változások lesznek.

Jelentős változások léphetnek életbe

Az MKB Veszprémnél az év elején kezdődő pénzügyi átvilágítás a héten új szakaszába lépett, a vezetéstől megtudtuk: az önkormányzat és az egyesület képviselőiből, valamint független szakértőkből álló grémium dönt arról, hogy a most felkínált lehetőségek közül melyiket válassza a klub. Az MKB nagy valószínűséggel gazdasági társaságként fog majd működni, az átalakítás jelentős szervezeti és személyi változásokkal jár. A cél az, hogy stabilizálják a veszprémi kézilabda helyzetét, és a klub modern szervezetként, a csapat pedig a nemzetközi élvonal meghatározó szereplőjeként működjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!