Telekom Veszprém

2012.06.30. 06:18

Fájdalom nélküli sport: Ilyés Ferenc legfőbb célja a csapatba kerülés

Veszprém, Budapest - Mindössze három hónappal súlyos bokasérülése után ismét harcra kész Ilyés Ferenc, a magyar férfi kézilabda válogatott balátlövője. A rehabilitációja jól halad, az olimpiára készülő bő kerethez csatlakozik hétfőn, ám azzal is tisztában van, meg kell harcolnia a Londonba utazásért és ebben leginkább csak a bokája akadályozhatja.

B. Virág Rita

Budapesten értük utol a magyar férfi kézilabda válogatott csapatkapitányát, Ilyés Ferencet, aki a fővárosban tölti márciusi, külső bokacsonttörése után rehabilitációját.

- Szerencsére szépen javul a bokám, a normál, hétköznapi életben már kiválóan tudom használni, azonban az élsporthoz még javulnia kell - kezdte a balátlövő. - Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy napi három edzést még nem bír, hiszen a fokozatosság elvét minden körülmények között szem előtt kell tartani, ám szeretnék minél több gyakorláson részt venni. A legnagyobb kérdés az a számomra, miként regenerálódik majd az edzések után, hogyan reagál majd a kézilabdához szükséges mozgásra, cselezésre, felugrásra, kitámasztásra.

- A még hátralévő három hétben sokat javulhat a lába.
 
- Igen, ez valóban így van. Nagyon fontos, hogy mielőbb fájdalom nélkül tudjak sportolni, a másik cél pedig az, hogy bekerüljek az olimpiára utazó keretbe, hiszen bérelt helye senkinek sincs. Tudom, keményen kell küzdenem, miután a csapat nélkülem is sikeresen vívta meg az olimpiai és a világbajnoki selejtezőt. 

 
- Hétfőn Szlovéniában, magaslati edzőtáborban kezdődik az ötkarikás felkészülés.
 
- A játékosok kérésére vasárnap egy családi nappal, amolyan csapatépítő összejövetellel indul a program, amit Felsőmocsoládon, Mocsai Lajos szövetségi kapitány kúriájában tartunk meg. Ide mindenki a családjával, feleségével, barátnőjével érkezik és remélem, ez a találkozó még inkább összecsiszolja a társaságot. Mondjuk, az egységre, az összhangra eddig sem volt panaszunk, jó kis társaság a miénk.

- Válogatott csapatkapitányként Nagy László visszatérése miként érintette?
 
- Lacika az előző két mérkőzésen bebizonyította, hogy fontos láncszem a csapatunkban. A hozzáállása példaértékű volt mindenki számára, védekezésben és támadásban is meghatározó tagja a gárdának. Mindenképpen erősödtünk vele, ami az olimpián növeli az esélyeinket.

- Milyen eredménnyel lenne elégedett London után?
 
- Más rangos világesemény előtt két hetet szoktunk együtt készülni, most hármat töltünk együtt. Azt gondolom, ennek az időnek mindenképpen elégnek kell lennie a megfelelő felkészülésre. Ugyan a szövetség még nem foglalt álláspontot a célkitűzést illetően, ám én személy szerint az az első hat hely valamelyikének megszerzésével lennék elégedett.

 
   
Az újdonság varázsa jó motiváló erő

Ilyés Ferenc klubjával, az MKB Veszprém KC-val kapcsolatban megjegyezte, remek játékosokat igazolt az egyesület, így bízik benne, jó év elé néz a csapat.  - Nyilván az új edző, Carlos Ortega új játékstílust szeretne majd meghonosítani, amihez alkalmazkodnunk kell. Szerintem nagy munka előtt állunk, de kíváncsian és érdeklődve várom. Kicsit olyan mintha új klubba igazoltam volna. Ez különösen azért jó, mert szerintem az újdonság varázsa mindig jó motiváló tényező.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!