Telekom Veszprém

2012.07.23. 14:41

Foghíjas a veszprémi kézicsapat

Veszprém - A bajnoki és kupacímvédő MKB Veszprém KC férfi kézilabda-együttese az olimpia miatt meglehetősen foghíjas kerettel vágott neki a 2012/13-as idény felkészülésének.

B. Virág Rita

Mocsai Lajos távozását követően, öt év után új edző, a spanyol Carlos Ortega vette át az MKB Veszprém KC férfi kézilabda-együttes irányítását. Hétfőn napi két edzéssel indult a program. A keret egyelőre igen szűkös, mindössze kilenc felnőttkorú játékos és négy tehetséges fiatal áll Ortega rendelkezésére.

A korábbi csapatból Uros Vilovski, Mirzad Terzic, Renato Sulic, Iváncsik Tamás és Liszkay Szilveszter köszöntötte az újonnan érkezetteket, az iráni Iman Dzsamalit, a horvát Josip Sandrk-ot, a spanyol Marco Onetót, illetve Chema Rodriguezt és a négy utánpótláskorú játékost, Kanczelt, Strannigot, Gált és Borbélyt.

Németh Csaba, az MKB Veszprém KC szakosztály- vezetője lapunk megkeresésére elmondta, igen sűrű a program, hiszen az olimpia után három felkészülési tornán is részt vesz a gárda, de több tesztmeccset is játszik magyar és külföldi élcsapatokkal.

Az egyik legrangosabb torna, amelyre évtizedek óta minden évben meghívást kap a veszprémi gárda, az ehingeni. A korábban Schlecker-kupának nevezett, de most EVFH kupára keresztelt eseményt az olimpia utáni hétvégén, augusztus 18-19-én bonyolítják le. Az MKB a dán AG Koppenhágával és a Nikola Eklemovicot is soraiban tudó lengyel Wisla Plockkal került egy csoportba, míg a másik ágon a német Füchse Berlin, a francia Montpellier és a spanyol BM Aragón csatázik.

Szeptember első hétvégéjén pedig Franciaországban vendégeskednek a bakonyiak, az Ivry szervezte Challenge Marrene tornán lépnek pályára. Az első napon  Dreux-ban a házigazdákkal mérik össze erejüket a veszprémiek, majd másnap a meccs végeredményétől függően a bronzért vagy a tornagyőzelemért szállnak harcba a Tremblay-Szentpétervár páros valamelyikével.

Az MKB elfogadta a Tatabánya meghívását is, így a III. Grundfos-kupán esélyesként indul a dán Silkeborg, a román Székelyudvarhely és a házigazda csapatával szemben.

 

Változások voltak az egyesületnél

Az MKB Veszprém KC taggyűlése az elmúlt héten jelentős döntéseket hozott az egyesület  átalakítására és működtetésére vonatkozóan. A taggyűlés módosította az MKB Veszprém KC alapszabályát, megválasztotta az egyesület rendes tagjait, elnökségét, tisztségviselőit. Örökös tiszteletbeli taggá választották dr. Magyarády Pétert.  A taggyűlés döntött arról is, hogy gazdasági társaságot alapít, felajánlva Veszprém  önkormányzatának a gazdasági társaságban való részvétel lehetőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!