Telekom Veszprém

2012.11.17. 07:49

Kézi-BL: Átmenteni a formát

Veszprém – Hosszabb szünet után újra nemzetközi porondra lép az MKB Veszprém KC, amely fárasztó hétvége előtt áll, ráadásul mérkőzése sem ígérkezik sétagaloppnak.

Horváth Gábor

Vasárnap délután a svéd Sävehof vendégeként lép pályára a bakonyi kézilabda-együttes. Nagy Lászlóék a péntek éjszakát Budapesten töltötték, szombaton már edzenek is Göteborgban és csak hétfőn érkeznek haza.

Egy hónap telt el az MKB utolsó Bajnokok Ligája fellépése óta, úgyhogy érdemes kicsit felidézni a nemzetközi sorozatban történteket. Nos, a veszprémiek igazi villámrajtot vettek a BL idei szezonjában, Carlos Ortega együttese mind a négy találkozóját megnyerte: a szlovén Celje és a román Constanta két vállra fektetését követően egymás után megverte az előző finálé mindkét résztvevőjét.

Az Atletico Madrid és a THW Kiel legyőzésére a teljes kézilabdavilág felkapta a fejét és a Veszprém egy csapásra trófeaesélyessé vált a sorozatban.

- Idei Bajnokok Ligája eredményeik alapján „országos kettes” a vasárnapi meccs – vetettünk fel némi elfogult esélylatolgatást a veszprémiek kiváló kapusának, Fazekas Nándornak. – Én ezt nem állítanám. A Sävehof hazai pályán a Constanta mellett legyőzte a Madridot is, Kielben pedig 34 gólt szerzett. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű feladat a svédek legyőzése, riválisunk gyors, rohanós, szélsőjátékra építő kézilabdát játszik. Szerintem háromesélyes a találkozó, persze mi két pontért megyünk.



– A szegedi bajnoki kisiklás óta csapata ismét javuló formát mutat, s önnek mostanában különösen jól megy a védés.

– Örülök, hogy jól megy, de ennek nem túl nagy a jelentősége az olyan meccseken, amelyeket simán megnyerünk. Senkit nem szeretnék megsérteni, azonban az a legfontosabb, hogy a BL-ben nyújtsunk jó teljesítményt. Ott nem lehet hibázni, így nagyon bízom benne, hogy át tudjuk menteni a bajnokikon mutatott jó formát. 

– Korábbi elhatározásának értelmében nem vett részt a válogatott két közelmúltbeli Eb-selejtezőjén. A nemzeti szereplés lemondása hozzájárult ahhoz, hogy a Füred és a Tatabánya ellen is kiemelkedő teljesítményt nyújtott?

– Az biztos, hogy többet tudtam pihenni, mint válogatott társaim, ám ezt a változást egyelőre fizikailag nem érzem. Fejben annál inkább, még nem tudtam teljesen feldolgozni feldolgozni a váltást. Természetesen komoly hiányérzet volt bennem, amikor a lelátóról néztem a fiúkat, hozzá kell szoknom az új helyzethez.

– Visszatérve a klubfeladatokhoz: ha nyernek vasárnap, közelebb kerülnek a végső csoportelsőséghez.

– Ez így van, de az odáig vezető út még akkor sem lesz sima, ha most begyűjtjük a két pontot. Egyelőre nehéz beszélni az első helyről, haladjunk előre lépésről lépésre, aztán a hajrában majd számolgathatunk.

A veszprémiek BL-csoportjában már lejátszottak egy mérkőzést. Az ötödik kör első találkozóján az Atletico Madrid érvényesítette a papírformát a Constanta otthonában, a spanyolok 28:23-ra nyertek. A B csoportban az MKBmeccs mellett Celje–Kiel öszszecsapást rendeznek a hétvégén.

A D jelű hatosban a másik magyar résztvevő, a Pick Szeged vasárnap a Barcelona együttesét látja vendégül.



Kellő tisztelettel és koncentrációval

Az MKB Veszprém KC vasárnap 16.30-kor lép pályára a Sävehof otthonában (a meccset a Digi Sport közvetíti). A bakonyiak spanyol szakvezetője az egyesület hivatalos internetes oldalának nyilatkozott a mérkőzésről. – A találkozó mindkét együttes számára kiemelkedő jelentőségű lesz. Mi természetesen szeretnénk a csoport élén maradni, ők pedig egy esetleges sikerrel esélyt teremthetnek maguknak a harmadik hely megszerzéséhez. A szokásainknak megfelelően kellő tisztelettel tekintünk következő ellenfelünkre, végig maximális koncentrációval kell játszanunk, kiemelkedően kell teljesítenünk ahhoz, hogy újra két pontot szerezzünk – fogalmazott Carlos Ortega.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!