Telekom Veszprém

2014.03.27. 12:00

Kézi-BL: izgalmas csata jön

Veszprém - Izgalmas meccsre van kilátás a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második fordulójában. Szombaton kora délután eldől: a Veszprém, vagy a Plock kerül a sorozat legjobb nyolc együttese közé.

Horváth Gábor

Erre mindkét együttesnek megvan az esélye, és mindkét fél reménykedik is, de a bakonyiak azért bizakodóbbak lehetnek. Az MKB-MVM ugyanis hazai környezetben szerepel, és csak egy gólt kell ledolgoznia a lengyel Wisla Plock ellen.

Az egy találat nem tűnik soknak, ugyanakkor a lengyelek a múlt heti 34:33-as győzelmükkel megmutatták, hogy jó erőt képviselnek, a végsőkig képesek küzdeni, ráadásul a bakonyiak játéka is hagyott kívánnivalót.

- Nagyon készülünk a visszavágóra, hiszen kikaptunk, és sok gólt kaptunk. Szombaton javítunk mindkettőn - mondta határozottan Fazekas Nándor, aki poszttársához, Mirko Alilovichoz hasonlóan elég kiszolgáltatott helyzetben volt a kapuban az első meccs alatt. - Hát, igen. Túl közel engedtük a lengyeleket, akiknek nem kis lövőik vannak, és ezek a játékosok 6-7 méterről nem nagyon hibáznak. Nem játszottunk jól, hátul túl nagy teret hagytunk nekik, elöl pedig sok technikai hibát vétettünk. Csapatként, együtt veszítettünk és együtt is fogjuk kiköszörülni a csorbát - fogalmazott a kiváló hálóőr, aki hozzátette: szeretnének egy fantasztikus teljesítménnyel előrukkolni, mert a közönségük és ők maguk is megérdemlik, hogy végre kijöjjön a rengeteg elvégzett munka eredménye.

A veszprémiek spanyol trénere, Carlos Ortega szintén hangsúlyozta: a sikerhez mindenképpen javítaniuk kell védekezésen, amely nagyon gyenge volt Lengyelországban. A vendégek rengeteget hibáztak, és az volt a szerencséjük, hogy támadásban tudták tartani a lépést a plockiakkal, a hajrában pedig sikerült kozmetikázni az eredményt. Renato Sulic, Nagy László, és Momir Ilic kiemelkedően eredményesen kézilabdázott, azonban a védekezésben kevésbé jeleskedtek. Ha a visszavágóra összezár a veszprémi fal, más meccset láthat a publikum. Persze ehhez a szintén spanyol szakvezető, Manolo Cadenas irányította lengyeleknek is lesz egy-két szava.

Nikola Eklemovicék (az exbakonyi kedvenc először tér vissza egykori sikerei színhelyére) veszítenivaló nélkül, komoly motivációval lépnekpályára. Az találkozó szombaton 14 órakor kezdődik. A vendégek ma érkeznek a királynék városába.

 

Ebédet és sört kapnak a vendégek

A veszprémi egyesület és szurkolói szeretnék viszonozni azt a kedvességet, amellyel a magyarokat fogadták a helyiek Plockban a múlt héten. Közel kétszáz lengyel szurkoló érkezik a meccsre, a vendégeket a klub ebédre hívja meg a meccs után az aréna előtt. A pincepörkölt-rétes-sör menüre azok a bakonyi drukkerek is hivatalosak, akik az elmúlt hétvégén elkísérték a csapatot Lengyelországba. A hazai szimpatizánsok a csarnokban külön fogadtatással készülnek a plockiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!