Telekom Veszprém

2015.04.04. 18:24

Az MKB-MVM Veszprém nyerte a szuperrangadót

Veszprém - Christian Zeitz és Momir Ilic szenzációs és gólerős játékának köszönhetően, végig vezetve nyerte a Veszprém a férfi kézilabda NB I csúcsrangadóját a Szeged ellen.

B. Virág Rita

Veszprém-Szeged

29:24 (14:12)

Veszprém, 5000 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Veszprém: MIKLER - Gulyás, ZEITZ 10, Schuch, ILIC 11 (6), Terzic, CHEMA 3. Csere: Alilovic (kapus),  Sulic 1, Ugalde 2, Marguc, Ruesga, Nilsson, Lékai 1, Iváncsik 1. Edző: Carlos Ortega. Szeged: Sierra - Vadkerti 2, Ilyés, Bombac 3, Zubai 1, Balogh 2, Parrondo 4 (3). Csere: Blazevic, Vranjes 2, PRODANOVIC 5 (1), ANCSIN 5, Robledo 1. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 6/6, ill. 7/4.

A veszprémiek közül Nagy László biztonsági okokból hagyta ki a Szeged elleni derbit. A csapatkapitány még a Brest elleni SEHA-Liga döntőben sérült meg, szerencsére a jobb kezével bajlódik és nem a lövő kezével. A vendégek közül a műtétje után lábadozó Mindegia, valamint a vakbél műtéten átesett Kallman nem tudta vállalni a játékot.

Zeitz bombájával indult a hazai csúcsrangadó, amire Parrondo hetesből válaszolt. Egyáltalán nem érződött a csapatkapitány, Nagy László hiánya, és ezt elsősorban a bombaformát mutató német légiósnak, Christian Zeitznak köszönhette a bajnoki címvédő. A jobbátlövő gyors egymásutánban lőtte góljait, a 8. percben már a harmadik találatának örülhetett (4:2).

Mikler kapus sem akart társai mellett elmaradni, bravúrosan védett, s így a Szeged két-három gólos hátránya állandósult. Zeitz elképesztő teljesítményt nyújtott, a félidő derekánál jártunk, amikor már a hatodik gólját jegyezhettük fel.

Kettős hátrányba került a Veszprém, előbb Margucot, majd Ilicet küldték ki a sípmesterek, azonban a Szeged ekkor sem tudott közelebb férkőzni (10:8).

A félidő hajrájában Zeitz megszerezte nyolcadik gólját is (14:11), de az utolsó pillanatban Ancsin bombázott a veszprémi kapuba.

A második játékrész Ugalde találatával indult. Prodanovic és Robledo hozta közelebb csapatát, ám Iváncsik Gergő, aki a 2000. gólját lőtte veszprémi színekben, visszaállította a különbséget (16:14). Aztán Ilic pillanatai következtek, aki nemcsak a góllövésből, hanem a passzolásból is kivette a részét (18:14).

Ancsin elképesztő bombái után sem csökkent a differencia, mert a hazai oldalon mindig akadt valaki, aki betalált (20:15). Sőt, Zeitz kilencedik gólja után Pastor mester magához rendelte övéit (24:18).

Zeitz és Ilic vívott gólpárbajt, így a hajrára már nyolc volt közte. Közben meg kell említenünk Alilovic kapust, aki három hétméterest is hárítani tudott.

Az utolsó percekben a fáradó Veszprém több labdát is elveszett, a Szeged ezt gólokkal büntette, Ortega mester pedig 27:23-nál időt kért. A végére teljesen kimerült Ilic szerencsére még kettőt bevágott, a túloldalon viszont csak Bombac volt eredményes, így biztosan, öt góllal nyert a Veszprém.

Carlos Ortega: - Nagyon küzdelmes mérkőzést vívtunk a Szegeddel. Ellenfelünknek egyes periódusokban kiválóan teljesített. Nagy hiánya, majd Ilic két perces büntetései megzavartak bennünket. Örülök a csapat hozzáállásának. Szegeden viszont még bármi megtörténhet, ezért nem dőlhetünk hátra.

Mikler Roland: - A második félidőben nagyon nehéz dolgunk volt. A Szeged kiválóan kézilabdázott, remek rangadót játszottunk. Köszönjük a fantasztikus buzdítást, a nehéz pillanatokon is átsegítettek minket. Megérdemelten nyertünk. Szegedre is nyerni megyünk.

Juan Carlos Pastor: - Nagyon jól védekeztünk, jól működött az 5+1-es, illetve a hatos falunk is. Parrondo sérülése után sajnos már csak a hatos falat tudtuk játszani. A Veszprém kihasználta minden hibánkat, a mérkőzés ezen ment el. A visszavágóról még nem érdemes beszélni, hiszen amennyiben a következő három meccset nem húzzuk be, akkor hiába hisszük azt, hogy az öt gól ledolgozható.

Ancsin Gábor: - Szorosabban is alakulhatott volna az eredmény, ha jobban koncentrálunk. Sajnos sok labdát eladtunk, amit a Veszprém könnyű gólokkal büntetett meg. Ma a hibáink miatt az öt gól reális különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!