Telekom Veszprém

2015.11.26. 14:45

Tudjuk a gyengéiket! Javier Sabate elárulta, hívja-e a Kolding!

Veszprém - Európa két legjobb csapata találkozik: a Veszprém-PSG az a rangadó, ahol senkit sem kell motiválni - hangsúlyozta Javier Sabate, az MVM Veszprém férfi kézilabdázóinak edzője, aki azt is elárulta, igazak-e a pletykák, és megkeresték-e Koldingból.

B. Virág Rita

A veszprémi közönség úgy tekint az MVM-PSG találkozóra, mint az idény legfontosabb mérkőzésére, az év meccsére.

Javier Sabate, a bakonyiak mestere szerint is Európa legjobb két alakulata méri össze erejét.

- Nagyon nehéz, küzdelmes derbire számítok. Nem tudom megígérni száz százalékban, hogy nyerünk, de azt igen, hogy harcolni fogunk az utolsó pillanatig a győzelemért - fogalmazott a szakvezető, aki szeptember végén vette át a csapat irányítását miután Carlos Ortega vezetőedzőt menesztették.

Sabate úgy véli, a PSG egyik gyenge pontja a jobbátlövő pozíció.

Ráadásul az első számú balkezes lövő, Barachet állítólag sérülés miatt nem is tudja vállalni a játékot a Veszprém Arénában.

- Azt gondolom, a PSG keveset hibázik, ezért minden ilyen alkalmat ki kell használnunk.

Arra a kérdésre, hogy miként lehet hatástalanítani majd a földkerekség legkiválóbbjának tartott Mikkel Hansent, vagy a másik sztárjátékost, Nikola Karabaticot, Sabate edző azt válaszolta, valóban ők a világ legjobbjai, de a világ legjobb védelme viszont a Veszprémé.

Megtudtuk tőle azt is, Christian Zeitzen kívül, akinek a válla szépen gyógyul, mindenki egészséges és harcra kész. A héten sikerült felépülniük a betegeknek is.

Sabate edző azt nem tudta megmondani, pontosan hány órát készült, elemzett, videózott a héten a PSG-ből, de azt elárulta, hogy egy ilyen mérkőzés előtt a héten mindennap reggel fél nyolckor érkezik az Arénába, ahol Remport Csaba segít neki a technikai munkákban, s onnan este 9 és 10 előtt nem igen ér haza.

Megkérdeztük, miért nem kért maga mellé másodedzőt, ahogy annak idején Ortega mestert is segítette, de Sabate azt mondta, nem könnyű olyan szakembert találni, akiben száz százalékig megbízik, akivel megvan az a bizonyos bizalmi kötelék.

A legutóbbi, Celje elleni BL-mérkőzés után Sabate mintha üzenetet fogalmazott volna meg a klubvezetésnek, amikor arról beszélt, Chemának és Terzicnek lejár a szerződése, s jó volna, ha hosszabbítanának velük.

- Persze említhettem volna Gulyás Pétert, Iváncsik Gergőt, akiket legendaként emlegetnek, vagy éppen Schuch Timuzsint is. Ők mind nagyon fontos játékosai ennek a csapatnak, Chemához, Terzichez hasonlóan és nekik is évad végén lejár a szerződésük. A legjobbat akarom a klubnak, ahogy a legjobbat szeretném ezeknek a játékosoknak is - fogalmazott.

Ennek kapcsán szerettük volna megtudni, ha Sabaten múlna jövőre is elvállalná-e az edzői teendőket Veszprémben.

- Ez nem rajtam múlik. Amíg itt vagyok, mindent megteszek, ötszáz százalékot adok. Ki ne akarna a világ legjobb csapatánál dolgozni? - tette fel a költői kérdést.

Pedig a pletykák szerint Koldingba hívják, Ortega mesterrel együtt. Erre Sabate úgy reagált, nincs semmiféle titka, és őszintén mondja, őt nem keresték Dániából.

- Nekem az a legfontosabb, hogy a PSG ellen felkészítsem a csapatot - húzta alá.

Nagy László nélkül is volt esélyük

Nagy László kézsérülés miatt nem tudott Párizsban pályára lépni, s akkor is szinte végig szoros, kiélezett mérkőzést láthattunk. A kinti ütközeten 29:27-re nyert a PSG úgy, hogy a győzelmet csak az utolsó pillanatban tudta bebiztosítani. Akkor Aron Palmarsson volt a bakonyiak vezére, aki hét gólig jutott, míg Momir Ilic hatszor, Renato Sulic pedig négyszer volt eredményes. A tavaszi BL-negyeddöntőben viszont az MVM örülhetett, ott 24:24-es döntetlen után itthon 34:28-ra nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!