Telekom Veszprém

2016.03.18. 13:42

Ukrajnán vezet az út a nyolcba

Veszprém - Már az első meccsen szeretné eldönteni a továbbjutás kérdését a tavalyi sorozat döntőse. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az MVM Veszprém az ukrán Motor Zaporozsje otthonába látogat.

B. Virág Rita

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egyértelmű favorit a Veszprém. Bár épp a legutóbbi ukrajnai látogatása miatt sem veheti fél vállról az összecsapást, ugyanis akkor, 2014-ben a Zaporozsje 26:22-re fektette két vállra a magyar bajnokot. Ugyan az a meccs a bakonyiaknak nem számított, de mégis fájó tüskeként maradt meg a mérkőzés emléke mindenkiben.

A 2014-es ütközettel szemben ennek a derbinek már sokkal nagyobb tétje van és ezt Veszprémben is jól tudják.

Az MVM Veszprém (pirosban Nagy László) számára most kezdődik a szezon legfontosabb és legizgalmasabb része
Fotó: Penovác Károly

Az ukránok a BL csoportkörét a D jelű hatosban vívták meg, ahol a Skjernt, a Kadetten Schaffhausent, a Baia Maret, az Elverumot, valamint a Metalurgot utasították maguk mögé. Aztán a spanyol La Riojaval játszottak egy párharcot, amelyet kettős győzelemmel (31:31, 39:37) abszolváltak, s így jutottak el a nyolcaddöntőig.

Javier Sabate, a veszprémiek szakvezetője szerint tiszteletre méltó az ukránok az eredménysora.

- Szeretnénk már az első összecsapáson jó eredményt elérni. Ehhez jól szervezett és precíz támadásokra lesz szükségünk. Mindenképpen szólnunk kell ellenfelünk meghatározó játékosairól, Selmenkó például kiváló átlövő, de a két irányítójukra, Malasinskasra és Pukhouskira is komolyan oda kell figyelnünk. A szezon legnehezebb és legjobb időszaka most következik számunkra - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!