Telekom Veszprém

2016.04.15. 12:25

A magyar El Clasico

Veszprém - Napokig nem aludt a sikertelenül megvívott olimpiai selejtező után, de most már újra a veszprémi feladatokra koncentrál.

B. Virág Rita

Cristian Ugalde, az MVM Veszprém spanyol balszélsője a hétvégi Magyar Kupa-döntő előtt azt mondta, nem pusztán egy rangadó vár rájuk a Szeged ellen. 

Szinte sokként érte a spanyol férfi kézilabda-válogatottat, így Cristian Ugaldét is, hogy nem jutott ki a nyári olimpiai játékokra. Elképesztő izgalmakat hozott a selej-tező, hármas holtverseny alakult ki a spanyolok, a szlovénok és a svédek között. Végül mindössze egyetlen gól döntött a továbbjutásról, ugyanis a spanyolok 46 gólt szereztek Szlovénia és Svédország ellen, míg a svédek 47-et a másik két alakulattal szemben.

- Napokig nem aludtam a selejtezőtorna után, otthon is folyton ezen agyaltam - mesélte Cristian Ugalde. - Nehéz feldolgozni, hogy nem lehetünk ott Rióban, hiszen az előző nemzetközi viadalokon rendre jól szerepeltünk. London után világbajnokságot nyertünk, a legutóbbi Európa-bajnokságon januárban pedig ezüstérmet szereztünk. Sajnos az olimpiai kvalifikációs tornán nem lehet hibázni. Mi Szlovénia ellen játszottunk egy rossz félidőt, és ez Rióba került.

Ugalde szerint a jelenlegi kvalifikációs szisztéma senkinek sem jó, nem igazságos, s mindenképpen változtatna rajta. Hozzátette még, persze tisztában van vele, hogy most ezek a szabályok, el kell fogadni őket, és a pályán kívül már nem tudnak tenni semmit.

Az MVM Veszprém (pirosban Cristian Ugalde) két éve veretlen a Mol-Pick Szegeddel szemben
Fotó: Penovác Károly


- Úgy vélem, komoly potenciál lett volna a csapatunkban. A társaság magját 28-32 éves játékosok alkotják, akiknek ez lett volna az utolsó lehetőségük, hogy olimpiát nyerjenek. Én magam négy év múlva még szeretnék játszani, akár a válogatottban is, de addig még sok minden történhet. Szerintem 32 évesen még képes lehetek válogatott szinten kézilabdázni - szögezte le a játékos. 

A balszélső, akit a SEHA-liga négyes döntőjében a torna legjobbjának választottak meg saját posztján, persze már előre tekint, izgalommal várja a hétvégi kihívásokat, a Magyar Kupa-finálét Debrecenben.

- Nyilván először a Balatonfüred ellen kell kivívnunk a továbbjutást. Nemrég játszottunk a Füreddel, hasonlóra számítok tőlük most is. Bízom benne, hogy már a meccs elején tetemes előnyt tudunk kiharcolni, és akkor lehetőség lesz arra, hogy mindenki pályára lépjen, és pihenhessenek a kulcsemberek - vélekedett. 

A spanyol légiós szerint a döntőben, a Szeged ellen nem pusztán egy rangadó vár rájuk.

- Ez maga a kézilabdázás El Clasicója - hangsúlyozta. - A Szeged elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától, így minden erejével ránk koncentrálhat. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon meg akarnak minket verni. A Tisza-partiak kerete kiváló, s szerintem benne van a pakliban, hogy legyőznek minket. Azonban egy esetleges Magyar Kupa-siker óriási lelki előnyt adna nekünk a későbbiekre, a magyar bajnokságra. A Szeged két éve nem tudott ellenünk nyerni, s reméljük, nem éppen most szakad meg ez a sorozat. 

A csapat pénteken délután indult el Debrecenbe, a buszon ül Christian Zeitz is, aki vállsérülése miatt biztosan nem játszhat, de már edz. Momir Ilic sem hiányzik, tehát a keret mind a 18 játékosa ott lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!