Mozitipp

2017.01.01. 15:20

Életre kelt álmok

Jókora önbizalomfröccsel távoznak a moziból nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek, hiszen az Énekelj! című animációs filmben láthatják: még egy bűnöző fiából vagy egy huszonöt gyermekes malacmamából is lehet sztár.

Penk Tímea

A hat éven aluliaknak nem ajánlott korhatárral ellátott, tavaly készült amerikai vígjáték mindenekelőtt azt mutatja be, hogy a félelmet még akkor is le kell győzni, ha legbelül úgy érezzük, hogy kevesek vagyunk a feladat teljesítéséhez. Ha azt csináljuk, amit igazán szeretnénk, akkor elég nekilátnunk a feladatnak és máris elmúlik a félelmünk.

A zene, az ének pedig különös lelki erővel vértezi fel nemcsak az előadót, hanem a produkció minden közreműködőjét; így még az unatkozó, lusta milliomos gyerek is hasznos feladat teljesítésére vállalkozik, ha egy barátjáról van szó.

A történet megható elemei mellett számos tréfás jelenetet is láthat a néző. Az örök túlélő koala, Buster Moon színigazgató legújabb szenzációs ötleteként tehetségkutatót hirdet. Egy dörzsölt egér, egy gyámoltalan elefánt, egy nagycsaládos malac, egy gengsztercsalád gorilla fia és egy szerelmi bánattól szenvedő sün marad a válogatás végére. Persze, Moon varázslatos terveibe újra hiba csúszik, és amikor minden szó szerint porrá hull, az énekesek építik újjá álmokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!