Nagyalásony

2016.11.26. 21:00

Köszöntötték a falu legidősebb lakosát- Dezső bácsit

A fiatalabb nemzedéknek tartozása van az idős korosztállyal szemben. A fiatalok nem feledhetik, hogy hogy elődeik teremtették meg a falu jövőjét és jelenlegi képét. Miután számukra elérkezett pihenés ideje, az utánuk következők feladata, hogy törődjenek velük, gondoskodjanak róluk.

Tisler Anna

Fontos, hogy a legfiatalabbakat is megtanítsuk az idősek tiszteletére, fogalmazta meg Csöngei Gábor polgármester az idősek napján.

A község önkormányzata minden évben vendégül látja a nyugdíjasokat és nyugdíjszerű ellátásban részesülőket a Kinizsi iskola aulájában. Csöngei Gábor köszöntője után a résztvevők néma felállással emlékeztek meg azokról, akik az elmúlt évben távoztak el az élők sorából.

A szépkorú Szalai Rozália Petőfi Sándor Falu végén kurta kocsma című versével köszöntötte a hallgatóságot.

A hagyomány szerint az ünnepen köszöntik a község legidősebb lakosát, aki az idén a 91 esztendős Grieszbacher Dezső volt. A polgármester a település önkormányzata, Kozma Sándor elnök pedig a Táncsics Mezőgazdasági Zrt. nevében adott át ajándékcsomagot.

Az óvodások körtánccal és mesejátékkal köszöntötték az időseket, az iskolások táncot adtak elő. Az iskola pedagógusai színdarabbal és tánccal készültek az időskorúak tiszteletére. A Vinárról érkezett Lila Akác együttes tagjai vidám nótacsokorral és operettslágerekkel szórakoztatták a résztvevőket. A rövidesen nyugdíjba vonuló Olácsi Judit további jó egészséget kívánva köszönt el betegeitől, majd ígérte, hogy a jövőben is meglátogatja őket. Az egyedül élő időseknek adott bűnmegelőzési tanácsokat Gerecs István rendőr alezredes, devecseri őrsparancsnok-helyettes. A vacsora után sokan táncra perdültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!