Nagyesztergár

2016.07.09. 14:18

A családoké volt a tér Nagyesztergáron

Nagyesztergár - A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság tagjai is kivonultak a családi nappal egybekötött falunapra.

Kutasi Zsófia

Fotó: Kutasi Zsófia, Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

A tűzoltóautó mindig népszerű elsősorban a gyermekek körében, akik számára különleges élmény, ha megnézhetik a felszerelést, felvehetik a sisakot, beülhetnek az autóba. Nagyesztergáron Ringhoffer Zoltán, Horváth Péter, Kovács Dénes és Sági Antal, a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság tagjai fogadták az érdeklődőket a Zirc 1-es gépjárműfecskendővel. Szelthoffer Ferenc, a tűzoltóság parancsnoka elmondta, céljuk, hogy a megelőzésről, tűzvédelemről tartsanak tájékoztatást, emellett az utánpótlás nevelést is kiemelt szempontnak tartják.

Az egész napos rendezvényen volt még kutyás és rendőrségi bemutató, felléptek a helyi iskolások, óvodások is. Szelthofferné Németh Ilona polgármester és a szervezők közül Vadász Tamásné elmondta, a családokat célozták meg a változatos programkínálattal. Délelőtt sportolási lehetőségeket kínáltak, délután kezdődtek a műsoros, színpadi programok. A főzőversenyen mindenki kipróbálhatta ügyességét, tudását. A gyerekeknek volt többek között kézműveskedés, arcfestés, légvár. Estére sztárfellépőkkel, bállal és tombolasorsolással várják a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!