Nagyvázsony

2015.05.04. 14:37

Vázsonyi patthelyzet - Továbbra sincs jegyzője a településnek

Nagyvázsony – Bónis Csilla mondott fel, nem neki mondtak fel. A volt nagyvázsonyi jegyző cáfolta Fábry Szabolcs polgármester állítását.

Tremmer Tamás

Ahogy már megírtuk, Fábry Szabolcs polgármester és a településen műszaki tanácsadóként dolgozó Kósa Imre vitába keveredett egymással, ezért kenyértörésre került sor köztük. Kósa hivatali visszaélés miatt feljelentette a polgármestert. Az esetet követően Fábry írásban felmentette a munka alól Kósát. Mindez a múlt szerdai testületi ülésen is terítékre került volna, csakhogy az ülést kénytelenek voltak elnapolni hétfőre, mivel a településnek nincs jegyzője, és az igazgatási előadó is táppénzen volt éppen.

– Pénteken a kormányhivatal úgy foglalt állást, hogy az igazgatási munkatárs közreműködésével tudunk testületi ülést tartani, de sajnos a hivatali és az önkormányzati szervezeti és működési szabályzat nincs összhangban, így erre ma nem kerül sor – kezdte Fábry Szabolcs. – Szeretnék testületi ülést tartani, minden anyagot előkészítettünk hozzá, ráadásul rengeteg határidő feszít is minket, de az új jegyző érkezéséig, ami május közepére várható, el kell napolni az ülést – tette hozzá a polgármester hétfőn reggel a községházán.

Henn János (jobbra) alpolgármester kifogásolta az értesítést
Fotó: Heffler Péter

Hétfőn napirend előtt Henn János alpolgármester adott hangot nemtetszésének, miszerint későn értesítették a testületi ülés pontos időpontjáról. – Tizenhat év alatt, amit a képviselő testületben töltöttem, ilyen módon még nem értesítettek. Szabály írja elő, hogy egy nappal előtte ki kell küldeni az értesítőt, de nekem ha este nem szólnak, akkor nem is látom meg a fél nappal az ülés előtt bedobott papírfecnit – mondta, amire Fábry Szabolcs úgy reagált, a szabályok szerint jártak el.

A szerdai ülésen a polgármester azt közölte, hogy a jegyzőt április 27-én a munkavégzés alól felmentette. Ez – Bónis Csilla szerint – nem felel meg a valóságnak. Az egykori jegyző a Naplót a következőkről tájékoztatta: „Április 22-én jeleztem, hogy a tapasztalt jogszabálysértésekre tekintettel, valamint az együttműködés teljes hiánya miatt a továbbiakban nem kívánok a Nagyvázsonyi Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozni. E döntésemről április 27-én a képviselő-testületi tagokat, valamint a társközségek polgármestereit is tájékoztattam e-mailben. Az elmondottak miatt a Nagyvázsonyi Közös Önkormányzati Hivatalban folytatott jegyzői tevékenységemet befejeztem és a jövőben a történtekkel nem kívánok foglalkozni.”

Kapcsolódó anyagok:

Feljelentették a polgámestert, forrnak az indulatok Nagyvázsonyban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!