Nap képe

2011.10.12. 10:57

Terítéken a vadkan

Nagygyimót - Egy aranyérmes vadkan kilövésével büszkélkedhet a pápai Kiss Róbert, ráadásul nem is akármilyen körülmények között sikerült rátalálni a vaddisznóra.

Tremmer Tamás

Kukoricát arattak Pápa és Nagygyimót között a Járipatak-menti Vadásztársaság területén. A kombájn megzavarta a kukoricásban tartózkodó vadkant így az befutott a közeli bozótosba. Kiss Róbert itt próbálta meg becserkészni. A vadász este fél hétkor sütötte el a fegyverét, eltalálta a vadkant, de a lövés nem bizonyult végzetesnek. Még este keresték, de rájuk sötétedett, így nem találták meg. Másnap reggel folytatták a keresést, ehhez a barátja, Szentesi József kutyáját is magával vitte. A hannoveri véreb a lövés helyétől 1600 méterre talált rá a vaddisznóra.



A vadkan teljes súlya meghaladta a 200 kilogrammot, az agyarhossz 22 centiméter, a megyei trófeabíráló bizottságtól 120,75 pontot, így erős aranyérmes minősítést kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!