Balatonra busszal?

2024.04.22. 12:00

Jó tudni, így változik a menetrend

A főváros, illetve a Balaton északi partja között menetrendi változások lépnek életbe május elsejétől. A Volánbusz közölte, milyen módosításokra készüljenek a Balatonra készülők, s kinek mit javasolnak.

Benkő Péter

– A Balatonra közlekedő országos, azaz távolsági járatok helyett a főváros és a Balaton északi parti települései közötti eljutáshoz ezentúl a vasút igénybevételét javasoljuk – közölték. A Tihanyi-félsziget a 7355-ös számú busszal érhető el, amely az InterCity vonatokhoz csatlakozva indul Balatonfüredről Tihany felé. Egy másik, a Budapest–Balatonalmádi–Balatonfüred–Keszthely–Hévíz útvonalon közlekedő 1190-es számú járaton a buszok ezentúl csak Balatonfüred és Hévíz között közlekednek, ezeken a járatokon kiegészítő jegy megváltása nélkül lehet utazni. Budapest és a Balaton északi partja között szintén a vasutat javasoljuk.

A Balatonra és onnan haza utazóknak Balatonfüreden célszerű lesz a buszokról vonatra átszállni
A Balatonra és onnan haza utazóknak Balatonfüreden célszerű lesz a buszokról vonatra átszállni 
Fotó: Benkő Péter/Napló

Beszámoltak további menetrendi változásról is, a Hévízről 5 óra 40-kor Balatonfüred felé induló járat ezentúl Keszthely és Balatonfüred között közlekedik, a keszthelyi autóbusz-állomásról nyolc perccel később, 6 óra 5 perckor indul. A 1201-es Budapest–Balatonalmádi–Lovas–Balatonfüred–Tihany vonalon a buszok ezentúl nem közlekednek, Budapest és Balatonfüred között a vasutat, Balatonfüred és Tihany között pedig a 7355-ös buszt javasolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!