Nemesvita

2015.09.10. 15:57

Szomszédok mulatsága

Nemesvita – A település immár 21. alkalommal vett részt a „Lesencéktől a Szent György-hegyen át a Balatonig” szüreti mulatságban másik hat községgel együtt.

Tóth B. Zsuzsa

A programok része volt a pénteki betyárválasztás, amelyen a helyi jelölt, Horváth Ferenc teljesítette legjobban a nyolc feladatból álló próbatételt. Másnap a felvonulókat feldíszített utcák várták Nemesvitán. Elsőként a kisbíró szólt a jelenlévőkhöz, majd üdvözölték a szőlőharangot. Novák Botond és Kovács Dániel köszöntötte a Bacchus-bábut, a két helyi lány, Nagy Dorottya és Vajda Fanni pedig a nemesvitai kapás zászlót. Őket követte Novák Berta bordalával, aztán Nemes Levente olvasta fel a Borivók tízparancsolatát a táncos fellépők műsora előtt. Bemutatkoztak a Balatonedericsi Pipitér Néptánccsoport tagjai, a helyi gyerekekből alakult táncosok, a Tipegő Topogók és a szintén helyi DolceVita tánccsoport tagjai is koreográfiáikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!