Nemesvita

2017.03.10. 19:08

Két nagyarany a borversenyen

Nemesvita – Két nagyarany minősítést is sikerült kiosztani a gazdák közt az idei évi borversenyen.

Tóth B. Zsuzsa

Csali János polgármester üdvözlő szavaiban megköszönte a termelőknek, hogy művelik szőlőjüket, és elvitték  boraikat a megmérettetésre.  Ismertette az elmúlt év időjárási adatait, kiemelte a tavaszi fagyok által okozott kárt, melyet júliusban  jégverés súlyosbított. Ismertette a Badacsony Szőlészeti és borászati kutató intézettől kapott rügyminták elemzését. A szerint, sem káros sem ragadozó atkákat nem találtak.

Remek borokat bíráltak idén
Fotó: faluház

Az idei évben harminchat bort neveztek a termelők. A szakértői bíráló bizottságot Knolmajerné Szigeti Gyöngyi  mérnök vezette, aki az értékelsé során méltatta a kitűnő minőséget, amelyet bizonyít a  két nagyarany és tíz arany érem. Nagyaranyat kapott  Csali János,  kéknyelűje és Kovács Pál olasz rizlingje. A termelői, közönség zsűrit Német Iván tanár  irányította. A Balaton-felvidéki Borvidék hegyközség támogatásával zajlott borverseny baráti beszélgetéssel és közös   vacsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!