Star Wars

2018.07.04. 19:33

Megformálója kis híján öngyilkos lett Jar Jar Binks miatt

Ahmed Best alig tudott megbirkózni a karakterére és a Star Wars I. rész - Baljós árnyak-ra érkező negatív reakciókkal.

Star Wars : Episode I - The Phantom Menace Year : 1999 USA Director : George Lucas Ahmed Best Shooting picture. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Fotó: Photo12

A kedvesen bugyuta, ám sokak számára idegesítő Jar Jar Binkset életre keltő Ahmed Best ezt írta Twitteren egy fotó mellé, melyen kisfiával látható a tengerparton:

„Jövőre lesz 20 éve, hogy olyan gyűlölethullám ért engem a médiában, ami a mai napig kihat a karrieremre.

Ez az a hely, ahol majdnem véget vetettem az életemnek. De túléltem, és ez a kis fickó a jutalmam.”

[caption id="" align="alignnone" width="902"] Forrás: Twitter[/caption]

Ahogy arról az Origo beszámol, a színész tavaly egy interjúban mesélt az indulatos támadásokról, szidalmakról. Elmondta: csak 25 éves volt a Star Wars I. rész – Baljós árnyak idején, ez volt az első fontosabb szerepe, de a felnőtt rajongók azzal vádolták (olykor személyesen), hogy tönkretette a gyerekkorukat, és hogy rasszista sztereotípiákat jelenít meg. Halálos fenyegetéseket is kapott.

Borítókép: Ahmed Best a Baljós árnyak forgatásán.

Forrás: AFP / Lucasfilm / Archives du 7EME art

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!