szívszorító

2020.11.23. 06:15

A koronavírus maradandó károsodást okozott egy 11 hónapos kislánynál

A gyermek a koronavírus miatt egész életében szívproblémákkal fog küzdeni, a későbbiekben akár szívátültetésre is szüksége lehet.

Forrás: Shutterstock

A mindössze 11 hónapos kis Leia Godwint még áprilisban diagnosztizálták a gyermekkori multiszisztémás gyulladásos szindrómával (PMIS), ami a koronavírus szövődményeként alakult ki szervezetében. Rémisztő tüneteivel négy héten keresztül volt a walesi, newporti Royal Gwent Kórházban. A kislány testén élénkvörös kiütések jelentek meg, légszomjjal küzdött és megdagadtak az artériái – írja a Metropol.

Miután gyógyultnak nyilvánították, hazaengedték családjához, ám

hat hónappal később több aneurizmát találtak a szívében. Ez azt jelenti, hogy a kislány szívfalának artériái megdagadtak, és bármikor szívrohamot vagy szívbetegséget okozhatnak.

Az édesanya szívszorító vallomásában elárulta a Mirrornak, hogy az ikreken születésükkor teljes kórképet állítottak fel. Akkor Leia és Thea nagyon egészségesnek tűntek, attól eltekintve, hogy Thea szívében egy lyukat találtak. A családot nagyon lesújtotta, hogy ilyen súlyosan érintette a fertőzés Leiát. A kislány szervezetében a koronavírus válthatta ki az artériák gyulladását, ami miatt egész életében vérzékeny lesz, és akár szívátültetésre is szüksége lehet a későbbiekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!