A következő házigazda

2018.07.05. 21:23

A katari emír ott lesz a döntőn

A katari világbajnokság 2022-ben lesz, négy évvel később pedig az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen rendezi meg a tornát.

Current Emir of Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani waits for the start of the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Brazil and Mexico at the Samara Arena in Samara on July 2, 2018. / AFP PHOTO / BENJAMIN CREMEL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

A következő labdarúgó-világbajnokságot rendező Katar emírje ott lesz a moszkvai Luzsnyiki Stadionban a jövő vasárnapi vb-döntőn – közölték orosz hírügynökségek csütörtökön az öböl-menti arab ország nagykövetére hivatkozva.

A nap folyamán korábban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte: Vlagyimir Putyin elnök kész lesz találkozni Tamím bin Hamad ász-Szánival, ha az emír Moszkvába utazik a fináléra.

Putyin eddig csak a nyitómérkőzést, az orosz válogatott Szaúd-Arábia elleni találkozóját tekintette meg személyesen. Peszkov közölte, hogy – Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfővel ellentétben – az orosz elnök valószínűleg nem lesz ott Szocsiban a szombati orosz-horvát negyeddöntőn.

A katari emír egyébként vasárnap, a spanyol-orosz nyolcaddöntő napján a Luzsnyikiban találkozott Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnökkel. Putyin idén márciusban már fogadta Moszkvában Tamím bin Hamad ász-Szánit.

Borítókép: a katari emír a Brazília-Mexikó mérkőzésen. Forrás: AFP / Benjamin Cremel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában