ott lehet, ha elengedik

2018.07.16. 15:57

A Tottenham játékosát meghívták az Ázsia játékokra

Szon Hung Min, a Tottenham Hotspur játékosa tagja az Ázsia Játékokra készülő dél-koreai labdarúgó-válogatott keretének.

A 26 éves támadó azon három játékos egyikeként kapott meghívót a csapatba, akik túlkorosként ott lehetnek a tornán. Az Ázsia Játékok – az olimpiai labdarúgótornához hasonlóan – nem része a nemzetközi szövetség (FIFA) versenynaptárának, így 23 éven aluli labdarúgók vesznek részt rajta, csapatonként három idősebb játékost azonban behívhatnak a szövetségi kapitányok.

Klubja, a Tottenham nem kötelező elengedni játékosát a tornára, ám Szonnak – a dél-koreai törvények értelmében – 28 éves koráig teljesítenie kellene 21 hónapos katonai kiképzését. Amennyiben együttesével győzni tudna a szingapúri megmérettetésen, felmentést kapna a szolgálat alól.

Az angol bajnokság új idénye augusztus 11-én rajtol, az Ázsia Játékok három nappal később kezdődik. A torna ideje alatt a londoni klub a Newcastle United, a Fulham, a Manchester United, valamint a Watford csapatával találkozik.

Szon – aki várhatóan szeptember közepén, a Liverpool elleni stadionavató mérkőzésen léphetne először pályára a Tottenhamben – tagja volt a koreai válogatottnak a vasárnap zárult világbajnokságon, amelytől a távol-keleti együttes a csoportkör után búcsúzott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!