punk a pályán

2018.07.16. 10:50

Őrizetben a döntőt megzavaró banda tagjai

A rendőrség őrizetbe vette azt a négy személyt, aki megzavarta a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, francia-horvát döntőjét Moszkvában.

Flitzer in police uniform members of Pussy Riot interfere with the World Cup finals. France (FRA) - Croatia (CRO) 4-2, Final, Game 64, on 15.07.2018 in Moscow; Luzhniki Stadium. Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide

Forrás: AFP/DPA/Sven Simon

Fotó: Frank Hoermann

Az akciót a Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda hajtotta végre, amely polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi-politikai problémákra felhívni a figyelmet. A finálé 52. percében három nő és egy férfi szaladt a pályára a játék közben, a biztonságiak rövid kergetőzés után ártalmatlanná tették és lekísérték őket a pályáról. Rendőrségi egyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás.

Mbappé úgy tűnik, inkább szívesebben focizni, mint pacsizna az egyik berohanó taggal.
Fotó: Frank Hoermann / AFP / DPA / Sven Simon

A Pussy Riot a Facebook-oldalán azt írta: az akcióval arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban nem tisztelik az emberi jogokat.

A döntőt, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök is a helyszínen tekintett meg, a franciák nyerték 4-2-re.

Borítókép: Mandzukic lába alól kicsúszni látszik a talaj, mert ilyet még nem látott

AFP / DPA / Sven Simon / Frank Hoermann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában