mellőzve

2019.03.21. 12:30

Giroud mindenáron játszani akar

Olivier Giroud úgy érzi, mellőzik a Chelsea-nél: a világbajnok francia labdarúgó a több játéklehetőség érdekében attól sem riad vissza, hogy Angliából egy szintet visszalépjen.

Chelsea's French striker Olivier Giroud gestures during the English Premier League football match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge in London on December 22, 2018. - Leicester won the game 1-0. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Glyn Kirk

„Az a benyomásom, hogy a csatárposztért január óta nincs versenyhelyzet” – utalt Giroud a francia RTL rádióállomásnak adott nyilatkozatában angol klubjára.

A Chelsea januárban szerződtette az argentin Gonzalo Higuaínt, aki Maurizio Sarri vezetőedzőnél az elsőszámú centernek számít. Giroud addig sem volt biztos kezdőjátékos, azóta viszont kiegészítő szerephez is ritkán jut a Premier League-ben.

Az elmúlt hét fordulóban – amióta Higuaín bevethető – csak háromszor lépett pályára csereként, összesen 54 percet játszott.

„A több játéklehetőség érdekében attól sem tartok, hogy egy szinttel alább adjam” – nyilatkozta a 32 éves csatár, akinek június végén lejár a szerződése a Chelsea-nél. Hozzátette:

a jövőjét illetően mozgalmas nyárra számít, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy hazájában fejezze be karrierjét.

Francia sajtóhírek szerint az Olympique Lyon érdeklődik iránta.

A francia támadó szerint Sarri csak az Európa-ligában számít rá,

ahol a szezonban eddig 9 meccsen 9 gólt szerzett, a negyeddöntős Chelsea következő ellenfele pedig a cseh Slavia Praha lesz.

„Ott próbálok a lehető leghatékonyabb lenni, és segíteni a csapatot, hogy minél tovább jusson”

- mondta a nemzetközi kupasorozatról Giroud.

A Chelsea nagy versenyben van a bajnokságban a Tottenham Hotspurrel, az Arsenallal és a Manchester Uniteddel a BL-indulást jelentő harmadik és negyedik helyért. (Az első két helyezett, a Liverpool és a Manchester City meglépett a mezőnytől.) A Chelsea jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, hátránya 4, 3 és 2 pont riválisaival szemben. Az El-trófea szintén BL-kvalifikációt jelentene a következő idényre.

Borítókép: Giroud nem kap sok játéklehetőséget a Chelsea-nél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában