maradona halála

2020.11.26. 17:30

Nem is vártak tovább, máris elindították a nápolyi stadion átnevezését

Luigi de Magistris, Nápoly polgármestere közösségi oldalán tett bejegyzését követően hivatalosan is megtette az első lépést, hogy a San Paolo Stadion a jövőben a szerdán elhunyt Diego Maradona nevét viselje.

(FILES) In this file photo taken on July 05, 2017 Former Argentinian football player Diego Armando Maradona (R) receives the honorary citizenship of Naples from city's mayor Luigi De Magistris (L) during a ceremony at the cityhall in Naples. - Argentinian football legend Diego Maradona passed away on November 25, 2020. (Photo by CARLO HERMANN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Carlo Hermann

„Engedjétek meg nekünk, hogy a San Paolo Stadiont Diego Armando Maradona emlékének szenteljük” – írta korábban a Twitteren De Magistris, aki szerint a város által működtetett stadionnak új nevet kell adni. Csütörtökön hozzátette, reggel már ezzel kapcsolatban egyeztetett, hivatalosan is megtéve az első lépéseket az átkeresztelés felé.

„Ez egy folyamat, de ez most egy nagyon gyors folyamat lesz, mert amikor ilyen erős vágy mutatkozik, akkor semmi sem tarthat vissza bennünket”

- fogalmazott.

Kiemelte: nagyon reméli, hogy az átnevezési procedúra alatt a pandémia miatt ideiglenesen kizárt szurkolók is visszatérhetnek már a nézőtérre.

A második világháború után épült nápolyi stadiont – amelyben Maradona 1984 és 1991 között szerepelt – Szent Pálról nevezték el. A legenda szerint az Olaszországba érkező apostol Fuorigrottában ért partot, amely városrészben a nápolyi stadion található.

A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis ezzel kapcsolatban kifejtette:

méltányos dolog lenne Maradonáról elnevezni a stadiont, aki így továbbra is részese és tanúja lenne a csapat életének.

Hozzátette: Maradona nápolyi évei felejthetetlenek az ott élők számára, az argentin csatár egyszerre volt a megújulás és a kívánt feltámadás szimbóluma.

Forrás: MTI

Borítókép: Luigi de Magistris és Diego Maradona a Nápoly díszpolgára címmel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!