Nyereményjáték

2010.06.12. 05:07

Visszaszámlálás: egy hét múlva lesz a menyegző

Fényes, gesztenyebarna színű alpakagyapjú öltönyben vezeti oltár elé jövő szombaton élete párját, Major Szabinát Zentai Gergely. Álomesküvő játékunk férfi nyertesének, Gergőnek már csak a cipőjét kell beszerezni.

Kiss Nikolett

Mogyoróbarna öltöny, mellény, francia nyakkendő - Gergő igazán jól festett, amikor kilépett a veszprémi Orchidea női és férfi ruhaszalon próbafülkéjéből. Lapunk Álomesküvő játékának nyertesei már a készülődés finisében tartanak, hisz csak egy hét van hátra a nagy napig. Dr. Vakli Károlyné, Marcsi, a szalon vezetője az utolsó gombostűket tűzte csütörtök délután Gergő öltönyébe, hogy minden tökéletesen álljon a vőlegényen.

- Semmiképpen sem szerettem volna világos vagy valami kirívó öltönyt, de azért fontos volt, hogy különlegesebb legyen - kezdte Gergő, aki elmesélte azt is: az Orchidea szalon kirakatában meglátott egy öltönyt, ami tetszett neki, és rögtön be is tértek Szabinával az üzletbe. No, ez az az öltöny, amiről Marcsi azonnal lebeszélte, de az utána felpróbált két öltözékből az egyik, a már említett gesztenyebarna lett a befutó. Bár a színről meg kellett győznie Gergőt a lányoknak, én is tanúsíthatom: tökéletes a választás.

- Gergő kicsit idegenkedett ettől a fényes anyagtól, de az alpaka igazán divatba jött újra - osztotta meg a férfi-trenddel kapcsolatos tudnivalókat dr. Vakli Károlyné, Marcsi. Hozzátette: a jó megjelenés minden férfi számára fontos, különösen az esküvő napján. S ha már a hölgyek az esküvői ruha kölcsönzésére kisebb vagyonokat költenek el, nem szerencsés, hogy a férfiak valami olcsó, kevésbé minőségi anyagból készült öltönyben álljanak az oltár elé.

Marcsitól megtudom azt is: az öltöny alá kizárólag hosszú ujjú inget vehetnek fel a férfiak, az ing pedig legyen pamutból, az izzadás elkerülése végett. Tanácsos az is, hogy a vőlegények legalább két inggel szerelkezzenek fel, ha valami baleset éri menet közben, legyen belőle váltás. A szakembertől megtudom azt is, hogy az első kérdés az üzletbe belépő vőlegényhez mindig az, milyen színű ruhában lesz a menyasszony. Hisz az elengedhetetlen, hogy kettejük öltözéke harmonizáljon, s nem mindegy, hogy a fehér, pezsgőszínű vagy a mostanság oly divatos ekrüruhához a vőlegény milyen színű öltönyt, mellényt, inget, nyakkendőt vagy éppen díszzsebkendőt, nyaksálat választ. Az ördög mindig a részletekben lakozik, nagyon fontos, hogy a kiegészítők is passzoljanak.

- Gergő mellényt is visel, ez mellett az szól, hogy az etikett szerint a vacsoránál le lehet venni a zakót, ha a férfin van mellény. Az inghez francia nyakkendőt választottunk, ez most szintén nagyon divatos, ráadásul kényelmes, egyáltalán nem szorít - mondta Marcsi.

Éjfél után a jövendőbeli feleséghez igazodva Gergő is inget, pontosabban színt is vált jövő szombaton.

- Bordó inget és fekete nadrágot viselek majd éjfél után, amikor Szabina menyecskeruhára vált - folytatta Gergő, és elmondta azt is, hogy a cipőjét még be kell szerezni, s utána még egy legutolsó ruhapróbára érkezik az Orchidea szalonba, hogy Marcsiék a nadrág szárát a cipőhöz igazítsák. Aztán a következő próba már élesben lesz...

 

Lapunk Álomesküvő nyereményjátékán másfél millió forintot nyert a pétfürdői pár, Major Szabina és Zentai Gergely. A két fiatal június 19-én mondja ki a boldogító igent, addig még néhány teendő hátravan, példul Szabina frizurája is. Mint Gergő elmondta: nem izgulnak, legfeljebb csak azért, hogy a ceremóniát az időjárás is a kegyeibe fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!