Nyirád

2014.08.12. 14:06

101 évesen sem kell neki a szemüveg

Nyirád - A 101. születésnapján köszöntötte a település vezetése és a Szociális Segítő Központ Tóth Józsefnét.

Tóth B. Zsuzsa

Mariska néni családi körben fogadta a jókívánságokat a központ társalgójában, ahol Molnárné Farkas Rita verssel üdvözölte. Az ünnepeltnek Sarkadi-Nagy András polgármester ugyancsak gratulált, mint mondta, erre a napra nagyon sokan vártak, hogy a szívüket is ünneplőbe öltöztetve felköszönthessék Mariska nénit. A központ idős asszonyainak kórusa dalcsokrot, verseket adott elő, Kovács Mária pedig kifejezetten druszájának a születésnapra írt versét szavalta.

A nyirádi 101 éves Tóth Józsefnét, Mariska nénit köszöntötték kedden. A képpen Szabó Zsuzsanna, Sarkadi-Nagy András és Molnárné Farkas Rita látható (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A település legidősebb polgára maga sem emlékszik rá, hogy Nyirádon valaha valaki megélt volna ilyen szép kort, pedig az ünnepelt memóriája kifejezetten jó. Egészségére sincsa panasza, legfeljebb a hallása gyengült egy kicsit. Sőt, szemüveg nélkül olvas újságot, néz tévét, és még a faluba is kisétál. Gyermeke sajnos nem született, férjét régen elveszítette, unokahúgáék, Fezekas Józsefné, Jolikáék jelentik számára a családot, velük él. Mariska néni helybeli lány volt, szorgalmas asszony lett, több, mint tíz holdnyi földet művelt, miközben állatokat nevelt és vezette a háztartást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!