Nyirád

2015.11.07. 16:30

Lasztovicza Jenőre emlékeztek

Nyirád - Tíz év után újra megmérkőzött egymással a helyi öregfiúk és a parlamenti válogatott labdarúgó csapata.

Tóth B. Zsuzsa

A szombati meccs előtt Lasztovicza Jenő tiszteletére emléktáblát avattak a sportpályán. A jótékony célú rendezvény bevételét a temető kápolna felújítására ajánlották fel a szervezők.

Amint azt az ünnepségen Femos László, a Nyirádi Sportegyesület elnöke elmondta, Lasztovicza Jenőre, korábbi országgyűlési képviselő, a Veszprém megyei Közgyűlés elnöke mindig szívesen jött Nyirádra és amikor csak tudott, segített.

- Mindig érdeklődött a csapat iránt, szerette a sportot, a focit. Fiatalon maga is aktívan futballozott, majd a képviselő válogatottat erősítette. A mai mérkőzést az ő emlékére rendezzük – mondta az elnök.

Sarkadi-Nagy András polgármester ugyancsak Lasztovicza Jenőre emlékezett. Hiszen az ő segítségével újulhatott meg például a település óvodája. Méltatta a település életében kifejtett közéleti tevékenységét, emlékezett közvetlen személyiségére.

- Nem hal meg az, akit nem felednek, Jenő pedig ilyen ember volt. Ő segítette a gála szervezését tíz évvel ezelőtt, hiszen akkor itt már megmérkőzött a helyi csapat a parlamenti válogatottal – mondta a polgármester.

Fenyvesi Zoltán a Veszprém megyei Közgyűlés alelnöke mindehhez hozzátette, hogy a Lasztovicza Jenő halála óta eltelt tíz hónapban sem volt olyan rendezvény, olyan ülés a Megyeházán, ahol ne emlegették volna a nevét, ne anekdotáztak volna róla.

- A választókerületen áthaladva, a településeken járva is minden fejlesztés rá emlékeztet. Örülök, hogy méltóképpen tudjuk őrizni az emlékét és hogy Nyirádon hagyományt szeretnének teremteni ebből a labdarúgó tornából. Választókerületi elnökként azon dolgozom, hogy a kerület az átmeneti megrekedés után újra visszakapja megérdemelt, Jenő által kivívott rangját – mondta Fenyvesi Zoltán.

Kovács Zoltán és Sarkadi-Nagy András leleplezte az emléktáblát, amelyet Simon János plébános áldott meg. Az ünnepség a parlamenti válogatott és a helyi csapat közti meccsel folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!