Olimpia

2012.07.27. 12:01

London 2012 - Benevezték a férfi kézilabdacsapatot

A korábban kijelölt 14 játékost nevezte be Mocsai Lajos szövetségi kapitány a londoni olimpián vasárnap kezdődő férfi kézilabdatornára.

MTI

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke, londoni csapatvezető az MTI-nek elmondta, a pénteki technikai értekezleten kellett leadni annak a 14 játékosnak a nevét, akik szerepelni fognak a viadalon.

 

A magyar férfi válogatott olimpiai csapata:

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)

Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Hannover), Nagy László (FC Barcelona)

Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Celje)

Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém), Perez Carlos (MKB Veszprém)

Balszélső: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

 

A tartalék Laluska Balázs mellett a Magyarországon maradók - Liszkai Szilveszter és Tatai Péter kapusok, valamint Szöllősi Szabolcs, Iváncsik Tamás, Putics Barna, Nagy Kornél és Ancsin Gábor mezőnyjátékosok - közül az olimpia alatt kapus bármikor, egy mezőnyjátékos pedig a csoportmérkőzések idején cserélhető be.

Az esetleges cseréket a soron következő találkozó előtt legkésőbb 24 órával kell jelezni, vagyis közvetlenül a meccsek előtt nincs lehetőség változtatásra.

Amennyiben egy csapat az adott napon a turnusok második találkozóját játssza, akkor a versenycsarnokban csupán 5-6 percet tud melegíteni, előtte pedig az edzőteremben lehet gyakorolni.

Az is újdonság, hogy ha egy játékos megsérül, akkor a játékvezetőnek joga van őt hordágyon levitetni, és egy másik játékosnak kell pályára lépnie helyette. A levitt játékos később állhat be újra.

A magyarok vasárnap 22:15 órakor az Európa-bajnok dánok ellen kezdik az olimpiai kézilabdatornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!