Olimpia

2014.06.21. 13:20

Osztrák GP: Massa indul a pole-ból

A Red Bull Ringen Massa bizonyult a legjobbnak az időmérő edzésen

Kelemen Attila

Az Osztrák GP idmérő edzésén is kissé hűvös idő fogadta a csapatokat.

A Q1-ben Hamilrton hamar magához ragadta a kezdeményezést 1:09,765-ös idejével. Rosberg eleinte négy tizeddel volt elmaradva a brittől.

Hamilton tovább gyorsult: 1:09,514-gyet ment, Ugyan Rosberg is javított, de két tized hátrány így is megmaradt kettejük között. Őket közvetlenül a Williamsek és a Ferrarik követték.

A mezőny hátsó része feltetette a szuperlágy gumikat, ám ezekkel sem tudták Hamilton idejét megjavítani. Ám Kvyat fel tudott jönni  a 2. helyre.

A Q1-ből kiesők sorrendje: Sutil, Gutierrez, Bianchi, Kobayashi, Chilton, Ericsson.

Az időmérő második etapjában Rosberg 1:08,974-gyel az élre ugrott, Hamilton egy tizeddel maradt el tőle. Szorosan a nyomukban ott loholtak a Williamsek: Bottas csak ezredekre, Massa egy tizedre volt lemaradva.

Nem kis meglepetésre a Red Bull hazai futamán Vettel nem tudott a legjobb 10 közé kerülni. A Q2-ből kiesők sorrendje: Perez, Button, Vettel, Maldonado, Vergne, Grosjean. Maldonado az utolsó körében kisodródott, és a kavicságyba rongyolt. Szerencséjére vissza tudott térni a pályára sérülés nélkül.

A Q3-nak végül a két Mercedes, a két Ferrari, a két Williams, valamint Magnussen, Kvyat, Hülkenberg és Ricciardo vághatott neki.

A kvalifikáció záró harmadában elsőre az alábbi sorrend alakult ki: Bottas, Rosberg, Massa, Alonso, Ricciardo, Magnussen, Kvyat. Hamilton abszolút gyors kört ment (4 tizeddel is jobb volt Bottasnál), ám az utolsó kanyar előtt hibázott. Az ideje 4. legjobb, volt, de elvették tőle, mivel mind a 4 kerékkel elhagyta a pályát.

A hajrában Hamilton ismét hibázott a gyors körén, így mért kör nélkül a 9. helyen zárt. Ám az élen így sem Rosberg, hanem Massa és Bottas végzett..

 

További F1 hírek itt -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!