Olimpia

2016.08.08. 19:15

Pars Krisztián már Rióra készül

Tapolca - A dr. Papp Pál-Csermák József kalapácsvető-emlékversenyen hangolódott az olimpiára a szám címvédője, Pars Krisztián.

B. Virág Rita

Ahogy azt már megszokhattuk, a viadal megemlékezéssel és koszorúzással indult a névadók emléktáblájánál.

A tapolcai városi stadionban a legifjabb korosztály, a gyermek korcsoport képviselői álltak először dobókörbe.

A rangos vetélkedésen nemcsak a legjobb korosztályos versenyzők próbálták ki magukat, hanem London olimpiai bajnoka, Pars Krisztián is itt hangolódott Rióra.

A szombathelyi Pars Krisztián 10-én utazik el a brazil fővárosba Fotó: Penovác Károly

Meg kell említenünk, a szombathelyi kiválóság hónapok óta makacs sérülésekkel küzd, s így a formája jócskán elmarad a várttól, de a veszprémi Pásztor Bence hiányzása miatt két gyengébb dobás is elég volt neki ahhoz, hogy megnyerje a versenyt. Pars 73,78 méterig jutott, de mindössze három dobásra vállalkozott. A felnőtteknél a legjobb Veszprém megyei induló a Pápai AC-tól Nagy Gergely volt, aki 61,13 méterrel ötödik lett.

A nőknél a magyar csúcstartó Orbán Éva nem indult, így Gyurátz Réka biztos kézzel utasította maga mögé a mezőnyt 68,08 méterrel. A VEDAC-os Fertig Fruzsina 58,56 méterrel csak negyedik lett.

Az ifi kategóriában a veszprémi Czeller Gábor ezüstérmét kell megemlíteni (64,10), a serdülőknél a Pá-pai AC-ben sportoló Sztupák László (59,72) szintén második lett.

A serdülő lányoknál a VEDAC-os Gombás Petra nyert (52,43).

További megyei eredmények. Férfi. Újonc (4 kg): 2. Molnár Dániel 42,79 (Pápai AC). Újonc (3 kg): 2. Molnár Dániel 49,13, 3. Osváth Dávid 41,09 (VEDAC). Fiú (2 kg): 1. Füredi Dániel 44,14 (Pápai AC), Görföl Benedek 43,81 (VEDAC).

Női. Újonc: 3. Schvarcinger Dorina 33,75 (VEDAC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!