Olvasó

2011.03.03. 14:20

Veszélyes elágazás

Már kétszer is olvastam lapjukban a litérkirály- szentistváni út elágazásáról. A sárga nyilak felfestésével javult a balra lefordulás lehetősége, de most is balesetveszélyes.

Napló Online

Litér felől a dombra felérve az elágazásban most is két sávban halad a forgalom, és csak a kereszteződés után szűkül egysávosra az út. Ezen a szakaszon Litér felé haladva csak egy sávon lehet közlekedni.

Ebben az egy sávban megállva kell megvárni, amíg a Litér felől két sávban nagy sebességgel érkező gépkocsik elhaladnak, csak azután lehet balra, Királyszentistván felé lekanyarodni. A lekanyarodás lehetőségére várva állandóan ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy háturól belénk futnak, lezárjuk a sávot a mögöttünk érkező gépkocsik előtt.

 


 
Mi, gépkocsivezetők azt szeretnénk, hogy a Litér felől érkezők már a domb tetejére felérve, a kereszteződés előtt egy sávban haladhassanak csak, az így felszabaduló középső sávot fessék át várakozó-, lekanyarodó sávvá, úgy, ahogyan az átépítés előtt volt. Ennek a forgalomkiigazításnak a tavasszal már kezdődő és egyre fokozódó nagy forgalomban érzékelhetnénk hasznát.

Szőnyi József,
 Berhida

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!