Olvasó

2012.04.03. 08:38

A szomszéd kertje

Jóska bá, a tulaj tényleg a szomszédom. Úgyhogy amikor ez első reggel kimentem ásni, nem bírta sokáig szó nélkül. Én eddig nemigen ástam, de a neten utánanéztem.

Tóth B. Zsuzsa

Aszerint hátrafelé csak a kezdők ásnak. Jó, megpróbáltam előre, de letapostam. Fene eszi, ások hátra. "Azt maga csinálta?" Nem jó. Laci, a vőm majd megmutatja, hogy kell ásni. "Laci, menj át a szomszédasszonyhoz!" Laci ásott. Utánoztam, ástam, mint a kisangyal, gyorsan bevetettem hagymával, répával, céklával, mielőtt kiszárad, na meg amúgy is gyökérnap volt. Másnap folytattam az ásást. "Mi az a vakondtúrás? A Laci se tud ásni" - hallom az öreget. Jön, ás, oldalazva. Érdekes, a net erről nem ír. "Barázdát látott már? Azt kell hagyni mindig az ember előtt. Egyszerre csak rövid sort, mert különben elunja. Így. Egyébként elégedett vagyok magával, tegnap szépen haladt" - mondta a nyugdíjas alezredes. Na, ettől még az izomlázam is elmúlt. Másnap reggelig...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!