Olvasó

2012.09.03. 03:46

Valóban ennyire kell a pénz?

Mennyit ér egy ember élete? Mennyit ér az ország becsülete? Ezekre a kérdésekre várjuk a választ kormányunktól, miután hozzásegítettek egy életfogytiglanra ítélt sunyi gyilkost, hogy szabadon élhessen, sőt megdicsőülhessen.

Arany Gábor

Ne mondják Budapesten, hogy nem tudták, mi vár Ramil Sahib Safarovra! Az azeri tiszt - aki egyébként azért húzott egyenruhát, hogy minél több örményt megöljön - a NATO partnerség a békéért program keretében vett részt a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen 2004 elején tartott angolnyelv-tanfolyamon. Az akkor 27 éves Safarov "hőstette", hogy egy februári éjszakán baltával lefejezte a szomszéd szobában alvó örmény tiszttársát, igaz, az ott lévő magyar katonát nem bántotta. Ezután a következő szobába akart menni, hogy az ott alvó másik örménnyel végezzen. A bíróság előtt ügyvédje azzal érvelt, hogy Azerbajdzsánban nem számít bűncselekménynek egy örmény megölése...

Ezek után nehezen védhető az az álláspont, hogy illetékeseink nem tudták, mi vár erre a gyilkosra hazájában. Főként annak fényében, hogy egy hónapja kiderült, kormányunk azeri pénzintézetekkel tárgyalt magyar államkötvény-kibocsátásról 2-3 milliárd euró értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!