Olvasó

2013.04.08. 11:59

Lasztoviczát ki kellene állítani!

Azért használom ezt a hasonlatot, mert Orbán Viktor tündöklésének időszakában szinte általánossá vált a futballban alkalmazott kifejezések használata - nyilván abból a célból, hogy minden ember megérthesse.

Napló

Lasztovicza képviselő úrnak valószínűleg elkerülte a figyelmét, hogy az adósságkonszolidáció esetére a kormány a százalékos kielégítési arányt alkalmazta. Tehát nem az abszolút számokkal kell itt érvelni, hanem az arányokkal szabad az egyes településeket mérni. Ebben viszont nagyon pirosan ott virít Ajka 42 százaléka. (Emlékeztetőül: Veszprém 70%, Pápa 60%, Tapolca 65% elengedésben részesült.)

Pápa adósságállománya a konszolidáció előtt végrehajtott átütemezéseket figyelmen kívül hagyva magasabb volt, mint Ajkáé. Tapolca esetében szükséges azt megjegyeznünk, hogy mivel Tapolcának nincs kórháza, de a lakosságszáma egyébként is fele Ajkáénak, mégis 65% kielégítést ért el. Persze, mi a kormánypárt lobbierejével tisztában vagyunk. Veszprém érdekeit egy miniszterelnök-helyettes képviselte, Pápáét egy országgyűlési elnök, Ajkáét - nos, erről jobb, ha szégyenlősen hallgatunk. Mi mások sikereinek persze örülünk, de a sajátunkat is szeretjük.

Mindezek után szerényen megkérdezném a képviselő urat, ő mit keres egyáltalán a pályán? Látszik, hogy Ajka csapata kontrára játszik. Ellentámadást vezetünk, gólhelyzet van kialakulóban. Erre a nézőtérről berohan Lasztovicza polgártárs és faltolja a mi támadónkat. Ha játékos lenne, akkor is ki kellene állítani. Nézőként meg mit keres ott egyáltalán? Erre még az sem mentség, hogy ő lesz a kormánypárt képviselőjelöltje abban az új körzetben, aminek Ajka a legnagyobb városa. Megnyilatkozásával nyilván nem az volt a célja, hogy Ajkán szavazatokat szerezzen. Mellesleg biztosan nem tájékoztatták, hogy ugyanitt a szocialista párt jelöltje nem én leszek. Lasztoviczának ezen a pályán semmi keresnivalója nincs. Örülnénk, ha a mérkőzést a közönség is élvezni tudná.

Schwartz Béla polgármester,

Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!