Olvasó

2014.05.28. 05:10

Csékútra kirándultak a természetjárók

Az ajkai bánkis természetjárók nyugdíjasklubjának tagjai Csékútra szervezték túrájukat. A valaha önálló faluból elszármazott, de annak helytörténetével foglalkozó Varga György idegenvezetésével jártuk be a települést.

Elsőül a kopjafát az emléktáblákat tekintettük meg, majd a Csékúti Baráti Kör közreműködésével készült és közadakozásból létrehozott emlékjeleket jártuk sorra. Csak a helyét láthattuk a lebontott középkori templomnak. Egy festmény reprodukciójából ismerhettük meg a falu jelképének választott műemléket, a csonka tornyot. A Hősök kertjének megtekintése után a szépen kitisztított ótemetőbe sétáltunk, a négy nemzetőr virágokkal díszített sírját kerestük fel. Kirándulásunk végén meglátogattuk az egykori legelő területén eredő, kristálytiszta vizű forráshoz épített ötrészes itatóvályút, majd átsétáltunk Bódéra, ahol a temetőben a Bóday család kriptáját néztük meg.

Szokody Zsuzsanna,

klubtag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!