Olvasó

2014.05.28. 09:35

Tarolt a Dózsa

A novemberben induló 7 mérföldes csizmában heted 7 határon át Országos Mesevetélkedőre a Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 4.A, német nemzetiségi osztálya 4 csapattal nevezett.

Csapatok: Tudományo(sok)k (Bánó Szabolcs, Bogdán Benedek, Mann Rita, Süveges Luca)

Olvasó manók (Görgics Vivien, Himmer Enikő, Pölös Gréta, Szauter Benedek)

Eszes szöcskék (Bognár Panna, Endrész Márton, Kerékgyártó Bence, Orbán Laura)

Mesekirályok (Bús Nóra, Csefkó Bettina, Koronczai Bence, Vízi Péter)

Felkészítő: Oszkó Beáta

Az országos mesevetélkedő dobogósai: Tudományo(sok)k, Olvasó manók, Eszes szöcskék és felkészítőjük, Oszkó Beáta (Fotó: Kovács Teréz Krisztina)

A 3. fordulón a 4 csapatunkból a 3 továbbjutó helyen 3 folytathatta az egyszerűnek nem mondható megmérettetést. Az aranyat, az ezüstöt és a bronzot is a mi csapataink hozták el.

Így boldogan készültünk tovább a 4. fordulóra, melyen (március 25-én) 1. helyen, maximális 135 ponttal 2 csapatunk, 2 ponttal lemaradva, de így is a 2. helyen 1 csapatunk folytathatta a versenyt 11 továbbjutó között. [Tudományo(sok)k, Olvasó manók, Eszes szöcskék]

A 4. fordulóra szebbnél szebb meseillusztrációkat is készítettek a gyerekek, melyeket külön díjaztak. Így a Ludas Matyi illusztrációjával a II. helyezést, a Kiskondás -sal pedig a III. helyezést szerezték meg a csapatok.

Ezek után már nagy izgalommal vártuk a megyei döntőt, ahol a megye 11 legjobb csapata mérkőzött meg. A könnyűnek nem nevezhető fordulón azonban nagy meglepetést okoztak a többi 8 csapatnak a mi tanulóink. Ugyanis megyei szinten is elhoztuk az aranyat, az ezüstöt és a bronzot. Az idei év mesevetélkedőjén Veszprém megye 3 legügyesebb csapata a mi iskolánkból került ki.

Az első helyezett csapattal május 12-én mehettünk Szegedre az Országos döntőre.

Nagyon kevés időnk volt a felkészülésre, így tartottunk a megmérettetéstől.

A közel 2 órás összetett feladatokból álló versenyen kellemes volt a légkör, de érezhető volt, hogy nem kicsi a tét. Hiszen az országból és még határon túlról is 126 település 168 iskolájából 733 csapat indult a Mesevetélkedőn. Most pedig az országos döntőn a 11 legjobb mérhette össze tudását.

A sok felkészülés, és ráfordított idő meghozta gyümölcsét: a mi kis Eszes szöcskéink nyerték meg az országos döntőt. Köszönjük a szülők, gyerekek, tanítók, kollégák és az iskola segítségét.

Oszkó Beáta,

Kovács Teréz Krisztina

4. A osztályos

tanító nénik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!