Olvasó

2016.01.18. 08:52

A leghatásosabb „gyógyszer” a veszprémi onkológián

Az onkológiai gondozás fő feladata a rákos betegek sorsának követése, az elért terápiás és rehabilitációs eredmények folyamatos figyelése, a daganat kiújulásának, kiterjedésének, a betegek állapotromlásának korai felismerése. Mióta Ajkán megszűnt az Onkológiai Gondozó, fél éve a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Onkológiai Gondozójába kell járni az ajkai betegeknek is.

Olvasó

Az ember élete során kevés olyan emberrel találkozik, akinek a nevét, ha leírná, nagybetűvel hozzátehetné azt a szót: Ember. Egy ilyen orvost ismertünk meg a pénteki rendelési napokon dr. Molnár Valéria onkológus főorvos személyében. Nemcsak nagy szakmai tudás, de emberség, emberszeretet és magas szintű elhivatottság él benne munkája, betegei iránt. Türelmesen, odaadással, emberséges hangnemben végzi munkáját. Ez a magatartás már fél gyógyulást jelent, és megerősödött bizalmat az orvos iránt. Bebizonyosodott, hogy a kedvesség, az emberség, a szakmai tudás és szakmai alázat, a jó szó, az állandó őszinte mosoly a legfájdalmasabb esetekben is a leghatásosabb „gyógyszer” a betegek számára!

Hát igen, így is lehet! Vagy talán így kell! Magas szintű szakmai tudás, emberség, kedvesség, szolgálatkészség, szorgalom, segítőkészség, ami dr. Molnár Valéria munkájára jellemző, és rajta keresztül nyilván az onkológiai osztályra is. A fájdalmat és a szenvedést ilyen környezetben nem lehet érezni!

Lám, a betegek saját példájukon tudják értékelni az ilyen példamutató hozzáállást. Ezért a betegek se feledkezzenek meg arról, hogy nekik is a kedvességet kedvességgel, a mosolyt mosollyal kell megköszönni, és feltétlen bizalommal kell lenniük gyógyítóik iránt! Mert az ő lelkiismeretességük tartja fenn a jelenlegi egészségügyet!

Dr. Molnár Valéria munkájáért az emberi érzés – ami a veszprémi Onkológiai Gondozóból történő hazatérés után sokáig él a betegekben – az elismerés, a hála, a köszönet, szeretettel és bizalommal kiegészítve!

Tollár Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!